Як чай може впливати на тиск: корисні поради для здоров'я*

0
8
Як чай може впливати на тиск: корисні поради для здоров'я*
Чорний та зелений чай – це найбільш відомі та поширені сорти. А ви знали, що існує також білий, жовтий та червоний чай, це якщо поділяти їх тільки за кольором, а ще виділяють в китайській продукції Улун, Шен Пуер, Шу Пуер, Матча та інші види. Для всіх цих сортів може використовуватись чайне листя з одного чайного дерева. Саме так! Така широка класифікація створюється через тонкощі обробки сировини, сезону збирання врожаю та інших деталей.

Листя містить у собі природній складник – кофеїн, який так активно обговорюється через вплив на тиск, серцево-судину та нервову систему. Але навіть і не думайте, що кофеїн з кави та чаю – це одне і те ж.

Чудодійний напій як шлях покращити самопочуття



Чай заряджає нас енергією та дає змогу бути в ресурсі протягом дня. Якщо бажаєте посмакувати якісним напоєм, який має мінімум кофеїну, то вибирайте Шу Пуер. Його процес обробки включає висушування, зрошення водою та пріння під плівкою. Тому по завершенню кофеїну в ньому залишається мінімальна кількість.

Зелений та білий чай обробляються менше за все, тому в них відзначається найвищий показник кофеїну. Але зверніть увагу на те, що завдяки суміші різних компонентів листа, цей мікроелемент зовсім по-іншому впливає на організм людини у порівнянні з філіжанкою кави, а також він не накопичується в тілі. Речовина танін, яка також присутня у чайному листі частково блокує дію кофеїну. Тандем цих сполук впливає на серце та нервову систему значно м'якше, вони повільно всмоктуються у кров і швидко виводиться із організму. Чай скоріше є стійким стимулятором, аніж збуджувальним напоєм, як кава.

Якщо ви завітали до чайного магазину в Києві чи іншому місті України, обирайте для активного пробудження та концентрації уваги слабоферментовані зелені та білі сорти. Вони найбільше згенерують енергії, позбавлять втоми та сонливості і ви відмітите тонізуючий ефект без підвищення серцебиття та тиску.



Якщо ви обираєте ароматний напій для вечірнього чаювання, то зверніть увагу на чорні сорти з найнижчим рівнем кофеїну, в тому числі і Шу Пуер. Вони допоможуть зняти стрес, очистити розум і освіжити його. Міцний смак і насичений аромат деякою мірою також тонізують, але особливого стимулюючого ефекту на серцево-судину систему не відзначається. Варто відмітити, що найкраще випивати чашечку за 30 хв після їжі та не пізніше ніж за 2 години до сну.

Ті, хто слідкують за своїм здоров'ям, повинні знати, що чай захищає від серцевих захворювань і судинних розладів. Тому і чайний напій називають еліксиром життя, який нам подарувала природа. Його користь цінується по всьому світу, тому заперечувати його наявність у своєму раціоні даремно. Важливо! Кожну продукцію потрібно правильно заварювати і слідкувати за об’ємами для отримання максимальної користі для здоров’я!

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні