«Є певна небезпека»: у ЗСУ прокоментували військові навчання у Білорусі

0
«Є певна небезпека»: у ЗСУ прокоментували військові навчання у Білорусі
На території союзниці РФ Білорусі тривають військові навчання, активна фаза яких припадає на 22 та 26 вересня.

Про це повідомив командувач Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ Сергій Наєв.

«Відповідно, будуть залучені п'ять полігонів, авіація та загальновійськові підрозділи. Це, звісно, не створює військової загрози, але є певна небезпека. Тож ми, своєю чергою, підсилюємо пильність та готуємо наші сили до адекватного реагування. Це звичайна військова практика», - наголосив він.

Наєв підкреслив, що у разі загрози Генштаб ЗСУ надасть додаткові сили для реагування.

«Ми керуємо тими силами, які є у складі стабілізаційних угруповань. У випадку зростання загрози Генеральним штабом Збройних Сил України будуть передані додаткові сили. Це проста військова арифметика - наших сил має бути достатньо для того, щоб нівелювати військову загрозу», - зазначив Наєв.

Тим часом у Міністерстві оборони Білорусі повідомили, що у навчанні візьмуть участь посадові особи виконавчих комітетів та військових комісаріатів області, військовозобов'язані Могилівського, Осиповичського та Чауського районів, а також два загони «народного ополчення».

«Сили територіальної оборони відпрацюють питання охорони та оборони важливих об'єктів, забезпечення заходів військового стану із залученням загонів народного ополчення, ведення боротьби з диверсійно-розвідувальними групами противника, у тому числі з бойовою стрільбою артилерійських підрозділів територіальних військ на полігоні», - сказано у повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні