Чому не можна застеляти ліжку відразу після сну

0
Чому не можна застеляти ліжку відразу після сну
Всі ми звикли до звичної ранкової рутини: застелити ліжко, зробити зарядку, вмити лице, почистити зуби та поснідати. Втім от багато хто може здивуватися, але застеляти ліжко одразу після пробудження не варто, пояснюємо чому.

Про це пише 24 канал.

У постільній білизні живуть пилові кліщі – мікроскопічні комахоподібні шкідники, які живляться мертвими клітинами шкіри людини. Дослідження показали, що вони "процвітають" у вологому середовищі. Вночі людина потіє, тож дуже важливо дати простирадлам провітритися після того, як ми встанемо зранку з ліжка.

«Будь-яка середньостатистична людина потіє за ніч, тож природно, що середовище вашого ліжка є ідеальним живильним середовищем для пилових кліщів вранці. Ось чому важливо не застеляти ліжко вранці 30 хвилин після пробудження. Це забезпечить кращу вентиляцію, яка допомагає розсіяти вологу та знизити загальну вологість у вашому ліжку», – каже генеральний директор компанії MattressNextDay Мартін Сілі.

Відсунувши простирадла на деякий час, ви дасте постелі час випаруватися. Британське дослідження 2006 року зазначає, що це дійсно корисно робити для боротьби з кліщами.

Пилові кліщі не завдають нам прямої шкоди, однак вони посилюють симптоми алергії в багатьох людей, особливо в тих, хто бореться з астмою.

За даними Американської асоціації легень, екскременти пилових кліщів (фекалії, сеча) викликають нежить, сльозотечу та чхання. Їхні залишки затримуються в тканинах постільної білизни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні