Українцям масово перерахують пенсії: кому чекати на підвищення

0
Українцям масово перерахують пенсії: кому чекати на підвищення
В Україні менш ніж через два місяці підвищать пенсії для трьох категорій громадян.

Про це йдеться в матеріалі Обозреватель.

Зміни торкнуться тих українців, які отримують мінімальну і максимальну виплату, а також доплати за понаднормовий стаж. Крім того, за інформацією чиновників, орієнтовно в березні 2024 року відбудеться "осучаснення" пенсій.

Також повідомляється, що в Україні сотні тисяч пенсіонерів отримують виплати, розмір яких наближається до мінімальної. На даний момент цей показник становить 2093 грн, а з початку 2024 року він становитиме 2361 грн. Мінімальну пенсію отримують українці, які мають невеликий стаж або ж мали невисоку офіційну зарплату.

Крім того, є українці, які отримують надбавку до пенсії за стаж. В Україні чинне законодавство передбачає надбавку за кожен місяць понаднормового стажу. Норма для жінок становить 30 років стажу, а для чоловіків – 35 років. За кожен додатковий рік стажу пенсію збільшують на 1% прожиткового мінімуму. На даний момент цей показник 20,93 грн, а з наступного року – 23,61 грн.

Також є українці, які отримують максимальну пенсію. Найбільшу надбавку отримають ті українці, які вийшли на заслужений відпочинок за особливими правилами. Найчастіше це військовослужбовці, а також ті, які отримували високу і офіційно оформлену зарплату. Максимальний розмір пенсії становить 10 прожиткових мінімумів. На даний момент показник становить 20 930 грн, а з 2024 року – 23 610 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні