У Раді хочуть запровадити нове свято

2
У Раді хочуть запровадити нове свято
Сьогодні, 16 жовтня в Раді зареєстрували законопроєкт №10152, яким пропонується запровадити в Україні нове свято – День подяки Богові. Автор документа – член фракції «За майбутнє» Віктор М'ялик.

Про це повідомили на сайті Верховної Ради України.

Проект Закону передбачає внесення змін до статті 73 (Святкові і неробочі дні) Кодексу законів про працю. В разі його схвалення народними обранниками, в Україні стане на одне свято більше, але залишається невідомим, яка пропонується дата святкування та чи буде цей день вихідним.



У серпні до Верховній Раді вже подали законопроєкт про запровадження в Україні Дня подяки. Автори документу вказують його метою формування в українському суспільстві та закріплення на загальнонаціональному рівні такої важливої позитивної риси як «вдячність і, відповідно, традиції висловлювати вдячність усім, хто на це заслуговує».

«Ухвалення законопроєкту дозволить підняти рівень вдячності як важливої позитивної риси громадянського суспільства, закріпити її на загальнонаціональному рівні, що позитивно вплине на зміцнення національної єдності в Україні», – йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, з 1 вересня Православна церква України перейшла на новий Новоюліанський календар. Буде зміщено низку свят:

Різдво – 25 грудня (раніше 7 січня);
Покрова Пресвятої Богородиці – 1 жовтня (раніше 14 жовтня);
Хрещення – 6 січня (раніше 19 січня);
Івана Купала – 24 червня (раніше 7 липня);
Благовіщення – 25 березня (раніше 7 квітня);
День святого Миколая – 6 грудня (раніше 19 грудня).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай "За майбах" допомагають бідним, хворим, знедоленим, інвалідам, сиротам, хворим, пристарілим, на тому і буде їхня вдячність Богові. Навряд чи Господь задовольниться черговим святковим днем депутатів.
Відповісти
Це вони так до виборів готуються-підкупляють віруючих виборців.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні