До чого Лукашенко готує свою армію

0
До чого Лукашенко готує свою армію
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко останні два роки не припиняє підготовку до військових дій. Зокрема, це робиться з метою демонстрації обороноздатності або можливості ведення бойових дій.

Думку про це висловив в ефірі телеканалу FREEДОМ голова руху “За Свабоду” Юрій Губаревич, пише ТСН.

“Ця підготовка не припиняється вже останні два роки, навчання в Білорусі проводять просто день у день. Якщо якісь анонсують короткострокові навчання, вони продовжуються, а далі переростають у наступні. Така загальна військова істерія — це характеристика режиму Лукашенка останніх років. На тлі війни Росії з Україною він намагається зайняти якусь власну нішу”, — розповів Губаревич.

Попри це, за його словами, у багатьох країн виникають сумніви, чи здатна Білорусь взагалі вести будь-які бойові дії.

“Найголовніше завдання — це демонстрація обороноздатності або можливості ведення воєнних дій, тому що у найближчих сусідів, і навіть у громадян Білорусі виникають великі сумніви щодо того, що білоруська армія, яка жодного разу не брала участі в реальних бойових діях, зможе комусь протистояти. І мета навчань продемонструвати якраз таки зворотне”, — вважає Губаревич.

Він також зазначив, що в Росії добре обізнані про реальний стан справ у білоруській армії.

“Маючи широку агентурну мережу в держструктурах Білорусі, вони знають реальні здібності армії Олександра Лукашенка. Але можна замилити очі найближчим соратникам або частині громадян, які ще покладають надії на Лукашенка. Хоча таких дуже мало в Білорусі”, — сказав гість ефіру.

На його думку, білоруський диктатор прагне показати, що він — єдиний захист і опора, що довкола вирують події, які можуть нести певну загрозу і Білорусі. І нібито наявність “сильної руки” в особі Лукашенка здатна захистити громадян від можливих загроз.

“Основна цільова група — це його прихильники і ті, на чию підтримку він розраховує”, — доповнив Губаревич.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні