Вирахували через телефон: на блокпосту росіяни взяли в полон військового медика

0
Вирахували через телефон: на блокпосту росіяни взяли в полон військового медика
Військового медика Юрія Армаша, якого повномасштабне вторгнення застало в Олешках, на лівому березі Херсонської області, російські окупанти вирахували на блокпості.

Свою історію він розповів в ефірі Громадського радіо.

Юрій зізнався, що був шокований тим, як окупанти змогли дізнатися, що він — військовий.

Певний час він перебував на окупованій території, бо не зміг покинути поранених товаришів. Потім з побратимами вирішив спробувати вийти на підконтрольну Україні територію, але на блокпості його затримали росіяни.

«Ми почистили всі свої мобільні телефони, але <виявилося>, що навіть почищений гаджет можна пропустити через спеціальні програми, щоб відновити дані. Саме ці програми вони і застосовували. І у них були наші військові бази. І хоч ці бази були застарілі, приблизно 2019-го року, але оскільки я служу з 2017-го року, вони мене в них знайшли», - розповів Юрій Армаш.

Спочатку окупанти запідозрили, що затримали розвідників, але у відділку поліції у Новій Каховці, де отаборилися загарбники, до нього звернулися як до “начмеда”. Спочатку росіяни утримували його там, потім вивезли в окупований Крим, а потім — на територію РФ у Ростовську область. Додому воїн повернувся під час обміну 26 квітня 2023 року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні