Росіяни будують систему підземних споруд під українським містом

0
Росіяни будують систему підземних споруд під українським містом
Російські окупанти збудували систему підземних споруд, які дають змогу російським військам за межами населених пунктів вести бойові дії без ризику ураження місць постійної дислокації.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Журналіст навів цитату з російських джерел про обладнання позицій батальйону «Тімер» зі складу 72-ї мотострілецької бригади збройних сил РФ, який оборонявся проти українських військ у районі села Роботіно у червні-липні 2023-го.

«Перебуваючи в резерві, за пів року батальйон збудував наймогутнішу систему споруд. Солдати живуть під землею, де розташовані, якщо так можна висловитися, 200-метрові «будинки». Це системи коридорів з кімнатами, кухнею, лазнями, складами, електрикою, світлом та інтернетом. Сплять бійці на двоповерхових «нарах», обідають одразу – на кухні», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається в повідомленні, загарбники обладнали бункери, щоб не виходити на поверхню.

«Тут люди можуть повноцінно жити, митися, стиратися. Тут і робочі кабінети, спальні. Ця споруда будувалася компанією «Росдорбуд», після чого ми її доопрацювали, зробили вентиляцію». Загалом ці бункери нагадують мурашник чи підземне місто. Стіни, підлоги та стелі оббиті деревом», – цитує росіян Бутусов.

За словами журналіста, будівництво інженерних споруд вела компанія з цивільного сектору, яка займається дорожнім будівництвом. Підприємство стало підрядником Міноборони РФ та в короткі терміни виконала будівельні роботи з обладнання позицій батальйону недалеко від лінії фронту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні