Чому корисно їсти гостру їжу

0
Чому корисно їсти гостру їжу
Гостра їжа характерна для багатьох національних кухонь світу, але навіть у тих країнах, де вона не особливо поширена, любителів такого кулінарного екстриму досить багато. Але не усім відомо, чому корисно їсти гостру їжу, а кому і чому гостре не можна. Насправді такі страви можуть принести як користь, так і шкоду, й залежатиме це від різних факторів.

Про це пише Главред.

Отже, про які переваги вживання гострої їжі часто більшість з нас не здогадується. По-перше, страви з гострим перцем та іншими подібними спеціями змушують жирові тканини спалювати, а не накопичувати калорії.

Друга цікава особливість – страви такого типу прискорюють метаболізм. Ще одна перевага – вони знижують рівень всіляких запалень, які можуть бути в організмі людини, тим самим позитивно впливаючи на її здоров’я і самопочуття.

Четверта позитивна особливість – гострі страви здатні впливати на кров’яний тиск. Як саме? Люди, які не відмовляється від гострого і вживають його принаймні раз на день, мають стабільний кров’яний тиск, тому що завдяки пекучим спеціям можуть вживати менше солі й менше відчувати у ній потребу. Речовини, які є у перці, зменшують потребу в солі, а надмірна кількість солі в їжі, як відомо, погано впливає на тиск. Загалом зменшення кількості солі в раціоні добре впливатиме на серце і судини.

Щоправда у Китаї, який є однією з країн, де полюбляють гостру їжу, наполягають, що європейцям перед наляганням на гостре бажано проконсультуватися з лікарем.

Кому не можна їсти гостре
Але завжди потрібно пам’ятати, що як би вам не хотілося гострого, є низка протипоказань. Наприклад, гостре не можна їсти людям, у яких є проблеми зі шлунково-кишковим трактом, зокрема, виразка, гастрит та різні запалення в ШКТ.

Також потрібно пам’ятати, що надмірне вживання гострої їжі може стати причиною виникнення гастриту, адже гостре роз'їдає стінки шлунку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні