Лукашенко накинувся на росію: що сталося

0
Лукашенко накинувся на росію: що сталося
Білорусь поставила перед країною-агресоркою Росією питання про виплату компенсацій через введення БелАЕС в експлуатацію у пізніший термін.

Про це заявив білоруський диктатор Олександр Лукашенко, пише Радіо Свобода.

За його словами, терміни введення АЕС в експлуатацію змістилися через російську сторону.

"Звичайно, за договором ми поставили перед ними питання про компенсації. Це приховувати не треба. Нічого там надзвичайного не було. Але такі питання було поставлено у зв'язку з тим, що порушено терміни введення станції, і відповідальність за це несе російська сторона", - сказав Лукашенко.

Він також додав, що Росія запропонувала як компенсацію продаж ядерного палива "як для своїх станцій" та п'ятирічну гарантію на основні вузли.

Зауважимо, що Білоруська АЕС знаходиться у Гродненській області. У листопаді 2020 року Лукашенко офіційно відкрив станцію після закінчення будівництва першого енергоблоку. Також у листопаді минулого року ЗМІ писали, що за перші два роки роботи БелАЕС простоювала більше половини часу. Усього вона виробила трохи більше половини обсягу електроенергії, запланованого на один рік.

За будівництво станції, яка подавалася як спосіб уникнути енергетичної залежності, Білорусь має виплати Росії за кредитом у 10 мільярдів доларів. Росія також постачальник палива для станції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні