Що можна їсти вночі

0
Що можна їсти вночі
Почуття голоду може розбудити посеред ночі. У зв'язку з цим багатьох цікавить, що можна з'їсти такого, що не зіпсує сон на всю ніч, що залишилася. Дієтологи розповіли, чим можна перекусити, щоб повернутися до сну.

Про це пише УНІАН.

Шматок індички
"Індичка багата амінокислотою L-триптофан, яка, як відомо, сприяє сонливості і розслабленню", - повідомила дієтолог Марісса Мешулам.

Зокрема, грудинка індички є відмінним вибором для втамування опівнічного голоду. Її можна з'їсти, як самостійну страву, або зробити сендвіч. Білок, що міститься в індичці, допоможе вгамувати голод до ранку, а триптофан - відмінний засіб для відновлення сну.

Сир та крекери
На думку Мешулам, будь-яка обрана нами закуска повинна містити білок і клітковину, щоб залишатися ситим до кінця ночі. Це класичне поєднання забезпечує ситість від білка, що міститься в сирі, і хрустких крекерів, наповнених клітковиною.

"Сир містить деяку кількість триптофану, який також перетворюється на мелатонін і допомагає заснути. Обирайте крекери з невеликою кількістю клітковини, щоб підтримувати стабільний рівень цукру в крові", - порадила фахівець.

Овочі та хумус
Освіжаючі і хрусткі овочі, такі як морква, помідори черрі і огірки в поєднанні з хумусом - ідеальний швидкий і легкий перекус.

"Люди забувають, що їм подобається їсти овочі. Якщо ви пропустили порцію овочів протягом дня, додайте її вночі. Дві ложки хумусу - це білок, клітковина і ситість", - пояснила дієтолог і програмний директор руху За гідність їжі Аманда Франкен.

Вишня та фісташки
Численні дослідження вишні показали, що перекус цим фруктом може привести до поліпшення сну. Оскільки вишня містить мелатонін вона є відмінним варіантом для нічного перекусу. Мешулам рекомендує поєднувати терпку вишню з фісташками.

"Фісташки забезпечують насичення жирами і білками, а також містять мелатонін", - порадила дієтолог.

Банан і арахісове масло
Вибір збалансованих за рівнем цукру в крові закусок, таких як банан та арахісове масло, може бути дуже важливим для якісного сну, оскільки вживання цукру, особливо перед сном, пов'язане зі зворотним ефектом.

"Фрукти містять калій, який сприяє розслабленню м'язів, і складні вуглеводи, які регулюють стрибки цукру в крові, які можуть заважати спати. Поєднуйте його з арахісовим маслом - корисним, насиченим жиром та триптофаном, що викликає сонливість. Цей перекус легко приготувати вночі", - заявила Франкені.

Зернові та молоко
Склянка теплого молока, можливо, ідеально підходить для того, щоб відправити дитину спати, але це також може бути ідеальним засобом для того, щоб повернути нас до сну після пробудження. На думку Франкені, для створення збалансованого за рівнем цукру в крові перекусу молоко слід поєднувати з цільнозерновими пластівцями з низьким вмістом цукру.

Протеїнові батончики
Це відмінний вибір для перекусу, не встаючи з ліжка. Солодкі, хрусткі та трохи солоні білкові батончики або гранола - ідеальні опівнічні закуски, будь то горіхові або вівсяні.

"Волоські горіхи, мигдаль і фісташки містять природний Мелатонін, білок і магній, які насичують і сприяють засипанню", - говорить Френкені.

При цьому вона попередила, що слід утримуватися від батончиків з шоколадним або кавовим смаком.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні