Що станеться з вашим тіло, якщо ви їстимете корицю щодня

0
Що станеться з вашим тіло, якщо ви їстимете корицю щодня
Кориця - одна з найвідоміших спецій світу. Її часто додають до різної випічки, як додаткову нотку смаку до кави чи чаю, а деякі досвідчені кулінари використовують її при приготуванні м'яса птиці.

Про можливий вплив на стан самопочуття та ваше тіло пише Parade, пише Уніан.

Тож, свідомо або не свідомо, ми з'їдаємо доволі суттєву кількість кориці упродовж вжиття. Але яких змін в організмі можна досягти, якщо цілеспрямовано їсти корицю щодня.
Спершу слід розібратися, скільки рекомендовано вживати кориці щодня. Попри корисні властивості спеції є ризики, які слід розуміти.

Нормальна добова норма кориці, яка не нашкодить печінці
Надлишок цієї спеції шкідливий для організму. Вона містить сполуку кумарин, який може накопичуватися в організмі та спричинити руйнування печінки, заявляє відома дієтологиня та автор кількох книг Лорен Манакер. Вона акцентує, що ліпше обирати для себе цейлонську корицю, там кумарину набагато менше. Однак, на жаль, в продуктових магазинах зазвичай продають "базовий" сорт спеції "cinnamomum cassia".

Можливий негативний вплив кориці на печінку також підтверджує Європейське агентство з безпеки харчових продуктів. Але це не означає, що корицю не можна їсти щодня. За стандартом Агенства, її добова норма споживання має рівнятися не більше 0,1 міліграма кумарину на кілограм маси тіла. Тобто людина з середньою вагою у 70 кг має споживати не більше однієї ложки кориці "cinnamomum cassia" в день. Там міститься приблизно 7 міліграмів кумарину - це максимальна норма для зазначеної ваги.

Тобто додавати корицю до їжі на тільки не страшно, а навіть варто. Є 5 переваг від вживання цього виду спеції.

Навіщо їсти корицю - 5 переваг:

1. Чим більше кориці, тим здоровіше серце. Лорен Манакер каже, що регулярне вживання кориці може знизити рівень холестерину в організмі, а значить, принести користь серцю. За рахунок впливу на холестерин, кориця знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань. А відповідна проблема - одна з основних причин смерті серед громадян США, підкреслила лікар.

2. Кориця може знизити кров'яний тиск. Окрім вище зазначеної переваги, ця спеція також здатна знизити кров'яний тиск людини при щоденному вживанні. Це також є позитивним ефектом в контексті боротьби з розвитком хвороб серця.

3. Кориця корисна з точки зори діабету 2 типу. Наукові дослідження показують, що споживання кориці може підвищити чутливість до інсуліну. Про це стверджує доктор-дієтолог Шерон Палмер.

"Це означає, що кориця робить вас більш чутливими до інсуліну, який виробляє ваш організм. Тому клітини вашого тіла краще реагуватимуть на інсулін, який є необхідним гормоном для контролю за рівнем цукру в крові", - пояснила вона.

За словами Палмер, кориця може допомогти взагалі уникнути цього захворювання, завдяки її впливу на організм. Але слід пам'ятати, що це просто корисна порада, а не "магічне рішення" проблеми. Слід вважати на весь свій раціон, але помірне додавання кориці до страв вам піде лише на користь.

4. Кориця - це "стоп" деменції? Регулярне вживання кориці також корисне для мозку. "Кориця містить сполуки, які пригнічують накопичення тау-білка в мозку, що є характерною ознакою хвороби Альцгеймера", - каже Манакер.

Але це твердження потребує додаткових експериментів, щоб точно казати, що кориця - це надійний "захисник" для мозку, додала лікар.

5. Кориця вельми гарна для шлунка. Кориця вважається протизапальною спецією: вона здатна підтримувати здорову мікрофлору кишечника, створюючи за рахунок своїх властивостей приємне середовище для хороших бактерій. Також вона може стати "спасінням" для людей, які страждають на діарею, синдром подразненого кишечника тощо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні