Патологоанатом вимагав гроші за видачу тіл померлих

0
Патологоанатом вимагав гроші за видачу тіл померлих
Завідувач патологоанатомічного відділення в Олександрії Кіровоградської області незаконно отримував гроші від родичів померлих за безоплатні послуги.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура.

«Прокурори затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно завідувача патологоанатомічного відділення за вимагання грошових коштів у родичів померлих по суті за безкоштовні послуги», – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, завідувач патологоанатомічного відділення міської лікарні місті Олександрія, разом з медичною сестрою установи, за «винагороду» готували та видавали тіла померлих осіб їхнім родичам.

«Родичі під час вирішення питань, пов’язаних із організацією поховань, перебували у подавленому психологічному стані, і не вступали у конфлікти із установами, які задіяні у процесі зберігання трупу та його поховання», – зазначають в прокуратурі.

Фігуранти справи вимагали неправомірну вигоду за видачу лікарського свідоцтва про смерть, прискорення розтину, підготовку тіл до поховання, які є безкоштовними у закладі. Додатково ще пропонували непередбачені послуги перукаря, косметолога та бальзамування. Таку роботу оцінювали від 2 до 5 тис грн.

Медику інкримінують ч.1,3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкцією статті передбачено до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні