На кордоні загинув підполковник із Гвардії наступу

0
На кордоні загинув підполковник із Гвардії наступу
Під час виконання бойового завдання загинув офіцер 15-го мобільного прикордонного загону "Сталевий Кордон" підполковник Андрій Єфросиненко.

Про це пише KharkivToday.

Це сталося 14 листопада, на кордоні Харківської та Луганської областей, у селі Першотравневе (на південь від Борової). Група бійців на чолі з підполковником Єфросиненком прийняла бій з переважаючими силами ворога.

"Ворог під прикриттям щільного артилерійського та мінометного вогню активно штурмував наші позиції. Очоливши групу, Андрій Єфросиненко вступив в бій, який тривав понад сім годин, героїчними зусиллями наших бійців вдалось відбити ворожу атаку. Завдяки вмілим та професійним діям підполковника Єфросиненко ворог втратив до 30 осіб та відступив. На жаль, внаслідок кульового поранення Андрій загинув", - повідомили у Державній прикордонній службі.

Андрієві Єфросиненку було 50 років, у нього залишилися дружина і четверо дітей.

За спогадами побратимів, Єфросиненко закінчив Інститут прикордонних військ України, служив у підрозділах Сумського прикордонного загону, очолював підрозділ, який забезпечував прикордонний контроль в аеропорту Донецька, брав участь в АТО, від початку повномасштабного вторгнення мобілізувався до Державної прикордонної служби України і в складі зведеного прикордонного підрозділу виконував бойові завдання в районі Бахмута та Чернещини (Харківщина). Згодом долучився до бригади Гвардії Наступу "Сталевий Кордон" та був призначений на одну з керівних посад в четверту прикордонну комендатуру швидкого реагування.

За мужність та героїзм, проявленні під час виконання військового обовʼязку, підполковнику Андрію Єфросиненко присвоєно чергове військове звання полковник (посмертно).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні