Чому чоловік має спати зліва від дружини

1
Чому чоловік має спати зліва від дружини
Життя подружньої пари завжди вважалося тонкою духовною сферою, яка повна таємниць та заборон. Ще наші предки вважали, що від того, як саме спить подружжя в своїй спальні, залежить щастя та благополуччя їхньої родини.

Про це пише ТСН.

Так, у слов'ян існувало чітке правило — дружина повинна спати з правого боку від чоловіка. Мовляв, праворуч від неї тоді буде перебувати той, кому вона повнітю довіряє. Тобто її чоловік. Саме від цього і пішов відомий вираз "права рука", тобто вірний та надійний помічник.

А ще у стародавніх існувала думка, що права рука є символом відкритості та правди. Навіть зараз, вимовляючи клятву, на Біблію кладуть саме праву руку. За етикетом вітаються, протягуючи праву руку, чим демонструють свої добрі наміри. А ось ліва рука здавна вважалася символом обману, підступності. Тому чоловік, який не хотів, щоб його дружина була йому невірною, лягав зліва від неї.

На те, з якого боку сплять чоловік та дружина, звертали увагу не лише слов'яни. Згідно з феншуй, жінка повинна спати з правого боку від чоловіка, адже ця сторона вважається "жіночою", з унікальною енергією. Лягаючи ліворуч, жінка ніби пригнічує її. В Китаї та Японії здавна вважалося, що якщо дружина спить зліва від чоловіка, вона не зможе зачати і виносити дитину.

З якого боку повинна спати дружина за еволюційною психологією
Упродовж століть у чоловіків та жінок формувалися дві сторони тіла: оборонна та довірча. У чоловіків оборонним є правий бік, а у жінок — лівий. Тому, якщо чоловік лягає від тебе справа, це означає, що він не довіряє.

В ідеалі, якщо подружжя лягає один до одного довірчою стороною, значить вони створюють єдине ціле, утримуючи оборону проти навколишнього середовища. В давнину ліворуч від жінки завжди розташовували люльку з дитиною. Лівою жінка заколисувала малюка.

Що каже наука: як повинно спати подружжя
Згідно з сучасною медициною, головне не те, як саме подружжя розташовується в спальні, а міцний та здоровий сон. Якщо ви полюбляєте спати на боці, тоді краще обирати правий, щоб вага внутрішніх органів не тисла на серце. Якщо спите на спині — обирайте такий бік, щоб не заважати спати партнеру.

Астрологія, тарологія, нумерологія, ворожіння, віщування, мольфарство, екстрасенсорика — не є науками і передбачення не завжди справджуються на 100%. Інформація досить часто має розважальний характер, тому сприймати її потрібно не серйозно, а лише як імовірність подій, творцем яких може стати кожна людина, якщо матиме сили духу та натхнення змінити своє життя на краще.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Аби на ліво не ходив
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні