Стало відомо, яку обіцянку українській владі дав Лукашенко у перший день війни

0
Стало відомо, яку обіцянку українській владі дав Лукашенко у перший день війни
У найперший день, коли російські окупанти пішли в повномасштабний наступ, українській владі зателефонував самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Він дав одну обіцянку, в яку того дня ніхто не повірив.

Про це розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, пише Главред.

Виявилося, що Лукашенко намагався поговорити із Зеленським, але президент України відмовився. Тоді на контакт пішов Арахамія і говорив з ним по гучному зв'язку.

У перший день повномасштабного вторгнення Лукашенко пообіцяв, що не відправлятиме білоруських солдатів на війну проти України. Водночас він додав, що не може заборонити росіянам використовувати його територію.

"Він (Лукашенко) тоді сказав, що ми не будемо воювати з Україною ... Він чесно сказав: Я не можу допустити, щоб вони не користувалися моєю інфраструктурою, і через Білорусь не заходили або не запускали ракети, але я гарантую, що жоден білоруський солдат не перетне кордон України", — сказав Давид Арахамія.

Українська влада не вірила Лукашенку, оскільки тоді було багато провокацій з боку Білорусі.

"Ми цьому не повірили, багато разів були провокації ... говорили, що ось переодягнені білоруські солдати воюють", - каже Арахамія.

Але потім виявлялося, що все це чутки. Виходить так, що Лукашенко досі тримає це своє слово. Арахамія додав, що самопроголошений президент Білорусі пропонував стати посередником і нічого не вимагав від України натомість.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні