Запорізька АЕС опинилася на межі катастрофи: у чому причина

0
Запорізька АЕС опинилася на межі катастрофи: у чому причина
Тимчасово окупована російськими військами Запорізька атомна електростанція цілий день, 26 листопада, перебувала на межі блекаута. Це вже не перша небезпечна ситуація на ЗАЄС, яку створили окупанти.

Про це пише УНІАН.

"26 листопада 2023 року 10:30 в наслідок короткого замикання приблизно на 100 км на північ від захопленої росіянами Запорізької АЕС відключилася остання (четверта) лінія її зв'язку з енергосистемою України – ВЛ-750 кВ ЗАЕС – "Дніпровська". Три інших лінії були пошкоджені ще раніше під час обстрілів", - йдеться в повідомленні НАЕК "Енергоатом".

У свою чергу в МАГАТЕ повідомили, що в цей критичний період ЗАЕС отримувала зовнішнє живлення від єдиної доступної резервної лінії електропередачі 330 кВ. Крім того, зафіксовано часткове знеструмлення енергоблоку №4 з автоматичним включенням дизель-генератора, який вимкнули вручну через 10 хвилин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні