Стало відомо, чи є загроза наступу на Україну боку Білорусі

0
Стало відомо, чи є загроза наступу на Україну боку Білорусі
Російські війська досі присутні на території Білорусі, однак Збройні сили України поки не фіксують створення там ударних формувань.

Про це заявив Юрій Повх, речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Північного напрямку, пише ТСН.

За його словами, ЗСУ контролюють будь-які переміщення та активність угруповань на території Білорусі.

Ознак створення ударних груп армії РФ немає
“На кордоні з Білоруссю не виявляється зараз ознак створення ударних угруповань військ противника. Відтак обстановка на кордоні залишається контрольованою. Збройні сили України — і частини, і формування — уважно слідкують за переміщенням і активністю ворога на протилежній території”, — сказав військовий.

Юрій Повх розповів, що наразі там залишаються зв’язківці та персонал аеродромів. А підрозділів, які можуть використовуватися для наступу, немає. Йдеться, зокрема, про танкові чи піхотні формування, каже він.

Чи існує реальна загроза
“Російські війська продовжують перебувати на території Білорусі в поточний конкретний момент в невеликій кількості. Це особовий склад кількох передавальних вузлів зв’язку і аеродромна обслуга. Що стосується піхотних підрозділів, танкових підрозділів, тобто частин і підрозділів, які можуть створювати реальну військову загрозу для України, формування таких підрозділів зараз не виявлено”, — заявив речник.

Ті війська, які раніше дислокувалися на території Білорусі, були перекинуті на схід і південь України, розповів військовий.

“Їх перекидали на найбільш загрозливі напрямки на сході та півдні України. Росія використовувала білоруські полігони в якості тренувальних центрів, а склади і запаси білоруських Збройних сил — в якості донора для своїх збройних сил і формувань”, — розповів Юрій Повх.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні