18-річний українець під час весілля влаштував стрілянину з вікна авто

0
18-річний українець під час весілля влаштував стрілянину з вікна авто
На початку 2021-го року у центрі Полтави водій весільного кортежу влаштував стрілянину з вікна автомобіля — майже за три роки суд виправдав чоловіка за недоведеністю його провини

Рішення суду опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових справ, пише Вголос.

Суд вважає, що відео у справі не є достовірними та допустимими доказами, оскільки єдиним джерелом їх походження є інтернет-мережа. А всі свідки — наречені та гості весілля повідомили, що ніяких пострілів не чули

На початку 2021-го року у центрі Полтави водій весільного кортежу влаштував стрілянину з вікна автомобіля — майже за три роки суд виправдав чоловіка за недоведеністю його провини

Рішення суду опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових справ.

29 листопада Октябрський райсуд Полтави виправдав Євгена Гладкого, якого обвинувачували у хуліганстві. За матеріалами справи, Гладкий за кермом автомобіля, який їхав у весільному кортежі, з відкритого вікна здійснив декілька пострілів з пістолета. Проте суду не вистачило доказів провини чоловіка, тож його виправдали.

Нагадаємо, що 12 лютого 2021 року із соціальних мереж стало відомо, що стрілянину відкрив водій автомобіля, що їхав навколо парку «Корпусний сад». Відео пострілів опублікувала пасажирка цього автомобіля — чоловік тримав у руці предмет, схожий на перероблений стартовий пістолет Retay XR9.

Машина, з вікна якої стріляли, була частиною кортежу на весіллі Софії Нагорної — сестри Олександра Вінніченка, який є одним з п’ятьох обвинувачених у стрілянині на пляжі у мікрорайоні Дублянщина, яка відбулася 10 серпня 2017 року.

За дві години, після звернення місцевих мешканців до поліції щодо стрілянини в центрі міста, поліцейські відшукали автомобіль та причетну до стрілянини особу на одній з вулиць Київського району Полтави. Порушником виявився 18-річний місцевий мешканець. У юнака вилучили зброю, з якої імовірно були зроблені постріли.

За цим фактом відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 ККУ (Хуліганство, скоєне із застосуванням зброї) Кримінального кодексу України.

9 березня 18-річному Гладкому повідомили про підозру.

За 2,5 роки після завершення розслідування суд виправдав Гладкого, оскільки правоохоронці не довели, що в його діях є склад кримінального правопорушення. Суд вважає, що відео у справі не є достовірними та допустимими доказами, оскільки єдиним джерелом їх походження є інтернет-мережа. А всі свідки — наречені та гості весілля повідомили, що ніяких пострілів не чули.

Крім того, суд вважає, що слідство не встановлено хто саме, з допомогою чого та за яких умов здійснював зйомку, яким чином копіював запис в мережу та як формувався звук. Підтверджувальні докази та висновки відповідних експертиз щодо цих відеозаписів теж відсутні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні