Скільки ще в Україні буде тривати мобілізація

0
Скільки ще в Україні буде тривати мобілізація
В Україні триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу до армії. У зв'язку з певними проблемами з процесом мобілізації парламентарі хочуть внести зміни до законодавства. Також розглядається питання щодо демобілізації бійців із ЗСУ.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів заступник голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

За його словами, всі питання щодо мобілізації, демобілізації та інших військових справ вирішує Генеральний штаб ЗСУ. У свою чергу народні депутати лише виконують запити військових та підводять під них законодавчу та юридичну базу.

Народний обранець підтвердив, що наразі Верховна Рада працює над змінами у процесі мобілізації. Як тільки з військовими буде погоджено остаточний документ, його буде внесено до сесійної зали та проголосовано.

При цьому Чернєв наголосив, що зміни у процесі мобілізації відбудуться вже найближчим часом. За попередніми даними, серед основних змін, які будуть у новому законопроекті, – зменшення кола громадян, які мають право на відстрочку. На думку нардепів, такий крок необхідно зробити для унеможливлення ухилення від призову.

На сьогоднішній день, згідно із законом №10211 та №10212, дія воєнного стану та загальної мобілізації в Україні триває до 14 лютого 2024 року.

Напередодні Міністерство оборони спільно з Міністерством охорони здоров'я, Міністерством цифрової трансформації та громадськими організаціями внесло зміни до законодавства, яке спрощує проходження військово-лікарської комісії. Тепер пораненому військовому більше не потрібно особисто доставляти документи до військової частини після ухвалення рішення ВЛК про надання відпустки чи непридатності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні