Як карають українців, які відмовляються від повісток через віру

1
Як карають українців, які відмовляються від повісток через віру
Влітку 2023 року мешканець Хмельниччини отримав повістку, прибув до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки й був визнаний придатним до військової служби, але подальші повістки – ігнорував. Своє ухилення від мобілізації українець пояснив "вірою".

Про це повідомляється в рішенні Нетішинського міського суду на сайті ЄРДР, пише OBOZ.UA.

Суд визнав фігуранта винним за ст. 336 КК (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період). Чоловіка засудили на три роки позбавлення волі, але покарання замінили на умовний термін в один рік.

21 серпня мешканця Хмельниччини було визнано придатним до служби. 1 вересня його повісткою викликали до ТЦК та СП. 6 вересня зателефонували з військкомату й повідомили, що він має прибути на службу, але чоловік цього не зробив.

25 вересня військовозобов'язаному вручили другу повістку, але він нічого не зробив.

Під час судового засідання фігурант розповів, що на початку серпня працював охоронцем у місцевій крамниці. Там йому вручили повістку для уточнення даних.

Незважаючи на те, що його визнали придатним і хотіли мобілізувати, українець служити в армії не бажав. Він пояснив, що "відвідує церкву, яка забороняє брати в руки зброю", і просив призначити йому альтернативну службу, в чому йому відмовили. Наступні повістки він також проігнорував.

На вирок Нетішинського міського суду (один рік умовно) чоловік має право подати апеляцію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Під час війни всі мають захищати землю!!! То штунди , вони дуже розумні на свою сторону....треба владі щось робити з ними,бо наші сини тоже вже хочуть додому!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні