На заході України чоловік не прийшов у ТЦК після вручення повістки

1
На заході України чоловік не прийшов у ТЦК після вручення повістки
Стрийський міськрайонний суд Львівщини визнав винним в ухиленні від мобілізації місцевого мешканця Віталія С., який пройшов військово-лікарську комісію та проігнорував повістку про відправку у військову частину. Суд призначив йому три роки ув’язнення.

Про це пише ZAXID.NET.

Як вказано у вироку суду, який винесли у грудні 2023 року, мешканець Стрия Віталій С. 5 червня пройшов військово-лікарську комісію та був визнаний придатним до військової служби, йому вручили повістку про необхідність прийти 6 червня у військкомат для відправлення у військову частину. Однак Віталій С. проігнорував отриману повістку, через це щодо чоловіка порушили кримінальну справу за фактом ухилення від мобілізації.

У суді Віталій С. розповів, що 5 червня він йшов по вулиці у Стрию, біля нього зупинився був, його забрали в машину і відвезли в Стрийський ТЦК для уточнення даних. Призначили пройти медичний огляд того ж дня і сказали з’явитися на відправку на наступний день. Обвинувачуваний заявив, що не прийшов на відправку, бо планував оскаржити результати ВЛК, але так і не оскаржив їх. Віталій С. також заявив, що відмовляється від призову, бо він не військовий, не вміє і не бажає воювати.

Справу розглянув суддя Василь Бораковський, який розглянув усі матеріали справи та визнав Віталія С. винним в ухиленні від мобілізації, призначивши йому три роки ув’язнення. На вирок ще може бути подана апеляція.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хм. Кашєвой теж саме сказав, і це на всю Україну!
Тільки йому за таке нічого. Ото де справедливість???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні