У одній із областей України відстрілюватимуть диких тварин, через поширення сказу

0
У одній із областей України  відстрілюватимуть диких тварин, через поширення сказу
У Житомирській обласній військовій адміністрації напрацьовують алгоритм дій щодо боротьби з хижими тваринами на території області.

Про це 12 грудня повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко у facebook.

«Провели спільну робочу нараду з користувачами мисливських угідь, представниками Держпродспоживслужби, екологами, правоохоронцями та військовими.Тема для обговорення досить важлива - збільшення популяції хижих тварин на Житомирщині. Звернень від міських, селищних, сільських рад та користувачів мисливських угідь свідчать про непоодинокі випадки, коли вовки заходять на територію населених пунктів, знищують свійських тварин та загрожують життю та здоров'ю людей. Окрім того, збільшення чисельності червоної лисиці веде до погіршення епізоотичної ситуації та поширення небезпечного інфекційного захворювання – сказу. У зв’язку з повномасштабною російською військовою агресією, рішенням ради оборони Житомирської області заборонено будь-яке полювання на території області. Разом з тим, на ситуацію необхідно реагувати і робити це потрібно зараз», - повідомив Бунечко.

Після проведених консультацій з фахівцями управління екології та природних ресурсів напрацьовано алгоритм дій щодо регулювання чисельності хижих та шкідливих тварин.

«Мова йде про відстріл диких тварин, які загрожують нашому населенню. Це відбуватиметься за погодженням з правоохоронними органами та представниками військових підрозділів, під контролем органів місцевого самоврядування. Люди, які будуть залучені до цього процесу будуть проходити відповідну перевірку. Наразі планується відпрацювати цей алгоритм в одному з районів Житомирщини, де є нагальна потреба та одночасно де це дозволяє безпекова ситуація. Після цього цей досвід буде поширений на інші території області», - повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні