Путін руками білорусів хоче розпочати нову війну

1
Путін руками білорусів хоче розпочати нову війну
Путін дуже зацікавлений організувати локальний конфлікт, не пряме зіткнення Росії з НАТО, а саме Білорусі з країною-членом НАТО ‒ і "розгони" щодо російської ядерної зброї в цій країні теж, мабуть, частина цього плану.

Про це в інтерв'ю Главреду розповів колишній військовий офіцер, політик і громадський діяч, засновник "Білого легіону" та ініціативи "Білорусь 2.0. Робим разам" Сергій Бульба.

"Я б шукав загрозу в іншому. Коли ми говоримо, що Путін тиснув на Лукашенка, щоб той відправив війська Білорусі в Україну, але Лукашенко не погодився, це не зовсім так. Насправді у Путіна досі є інформація від агентури на всіх рівнях білоруських силових структур. І він зрозумів, що задіяння білоруських силовиків у війні проти України може обернутися для нього ще більшими проблемами. Тобто в РФ зрозуміли, що білоруси критично не готові воювати в цілому, а тим більше – з Україною. Путін зрозумів, що крім загороджувальних загонів є ризик того, що сама Білорусь може перейти на бік України разом зі своєю технікою. Тобто вводити у війну такого союзника він не ризикнув", ‒ сказав він.

За словами Бульби, путінські чиновники поступово беруть під контроль силову вертикаль в Білорусі.

"А тільки за цей час росіяни підготували (невідомо, чому Лукашенко не звертає на це уваги) нинішнього командувача Внутрішніх військ, заступника міністра внутрішніх справ, і його найближчим часом планують призначити на посаду керівника Міністерства внутрішніх справ – Миколи Карпенкова. І він за цей час створив вже сім підрозділів з так званих колишніх ветеранів спецназу внутрішніх військ (але ці ветерани занадто перемішані з "вагнерівцями"), і ще два планують створити в Білорусі на початку цього року. Тобто фактично під носом Лукашенка, вже не знаю, куди дивляться його КДБ і всі інші служби, створюється Російський ударний кулак. Тому що Карпенков і Секретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович – два найзатятіших адепта Росії, на яких Лукашенко вже ніяк не може впливати. Це знають всі, і навіть білоруські офіцери вже говорять про те, що Лукашенко не здатний зняти Вольфовича з посади", ‒ сказав він.

Як вважає Бульба, 2024 рік небезпечний тим, що для країни-агресора Росії відкривається вікно можливостей для усіляких провокацій і спецоперацій.

"Здавалося б, для спецназівців внутрішніх військ, які раніше займалися розгоном демонстрацій, це – цілком нормальна логіка. Але оскільки їх змішали з "вагнерівцями", то тепер вони – штурмовики. І, ймовірно, їх готують, тому що у Путін є певний план, який поступово реалізує. Чи використовують цих штурмовиків в ньому, поки невідомо. Рік тому ми ще говорили про те, що Путін дуже зацікавлений організувати локальний конфлікт, не пряме зіткнення Росії з НАТО, а саме Білорусі з країною-членом НАТО. І схоже, що загони Карпенкова готують саме для цього. 2024 рік небезпечний тим, що в США заплановані президентські вибори, тобто там буде період безвладдя, поки колишній президент передасть владу новому. Та й в Європі Орбан може очолити європейські структури. Тому для Росії відкривається вікно можливостей, і не здивуюся, якщо ці загони з білоруською пропискою використовують для проведення серйозної провокації проти однієї з країн Балтії. Напасти на Польщу навряд чи ризикнуть, а ось Литва, наскільки я розумію, може опинитися під ударом", ‒ підсумував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І ота ''бульбашівська'' ядерна зброя буде мішень √1 для превентивного удару.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні