Що заборонено робити після смерті людини

0
Що заборонено робити після смерті людини
Коли у дім увірветься справжня біда, не всі здатні розібратися, як діяти. Багато хто навіть не уявляє, що точно не можна робити після смерті рідної людини протягом перших 9 днів після смерті й у тривалішій перспективі, в тому числі до року.

Про це пише УНІАН.

Ось що не можна робити протягом 9 днів після смерті родича
На 3 день після смерті, на думку вірян, душа потрапляє на небеса, а опиняється перед Творцем лише на 9-й, і саме тоді їй розкривають, що таке пекло, для неї настає момент очищення, в який потрібна підтримка близьких. Вважається, що пізніше - на 40 день, стане вирішуватися доля померлої людини - чи буде вона в раю чи у пеклі до настання Страшного суду.

Є забобон, що похід на цвинтар на 9-й траурний день нібито здатний "нашкодити душі" того, хто покинув цей світ, і це взагалі вважається поганою прикметою. Позиція церкви з цього приводу така - там не бачать нічого поганого в такій дії і не забороняють її. У церкві зазначають, що найголовніше, щоб прозвучала молитва за душу померлого.

Що не можна робити в квартирі після смерті людини в траурний період
Одне з головних правил - не забудьте закрити чимось дзеркала. Деякі люди вірять, що душа може стати бранцем відкритого дзеркала.

Ось що ще не можна робити:
- не варто робити прибирання відразу ж після похорону, нехай мине якийсь час;
- до 40 днів не потрібно спати на ліжку померлого і викидати його речі, не можна про нього погано говорити;
- не можна піднімати квіти, які впали під час похорону на кладовищі;
з могили не можна брати землю.

Крім того, біля місця поховання заборонено шуміти, зокрема, кричати, сміятися, сперечатися й пити спиртне.

Чому не можна веселитися після похорону
У траур прийнято присвятити час тому, щоб попрощатися з померлим людиною, тому концерти, театри, застілля недоречні у цей період. Вважається, що душа того, хто пішов, до 40 днів після смерті відвідує ті місця, які їй були дороги під час життя, і це є одним з елементів переміщення в інший світ, і процес має бути якомога простішим і безболіснішим. Погані слова, сказані про людину в цей час, або, можливо, неприйнятна поведінка під час жалоби, можуть перешкодити душі перевтілитися.

Ось що не можна робити до року після смерті людини, яка була рідною
Рік після відходу рідної людини вважають періодом, коли особливо варто берегти пам'ять про неї та дотримуватися деяких заборон.

Ось що не потрібно робити:
- змінювати місце проживання;
- влаштовувати ремонт;
- брати участь у народних гуляннях, відзначати Різдво й Великдень, в тому числі навіть робити крашанки;
- міняти сімейний стан, хрестити дітей, вінчатися.

Всі ці дії свідчать про те, що людина чи намагається якомога швидше забути того, хто її покинув, або знайшла йому заміну, а це суперечить суті жалоби.

Що не можна робити після смерті родича - думка психологів
Експерти зі сфери психології радять захищати себе від речей, які нагадують про людину і провокують гострий душевний біль. Якщо ви знаєте, що є для вас тригером, - приберіть це якомога далі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні