У Львівській області оголосили карантин: що сталося

0
У Львівській області оголосили карантин: що сталося
На Дрогобиччині у двох населених пунктах, у Східниці та Раневичах, до 16 березня оголосили карантин через сказ.

Про це повідомляє Дрогобицька районна військова адміністрація.

15 січня з Львівської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби надійшло підтвердження про наявність вірусу сказу у кота та лисиці.

У Східниці кіт покусав дочку власниці й після цього через декілька днів помер. А 14 січня у селі Раневичі лисиця зайшла на подвірʼя та вкусила собаку.

"Собаку було піддано вимушеній вакцинації проти сказу. Працівниками ветеринарної служби було здійснено виїзд на місце загибелі лисиці. Труп тварини було відправлено у Львівську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби. На місці загибелі лисиці, а також подвірʼї проведено вимушену дезінфекцію", – мовиться в повідомленні.

У звʼязку із виявленням захворювання на сказ у кота та лисиці у Східниці та 5-кілометровій зоні (с. Новий Кропивник ) та у селі Раневичі та 5-кілометровій зоні (с. Почаєвичі) накладено карантинні обмеження до 16 березня 2024 року, які будуть зняті за умов відсутності нових випадків захворювання тварин на сказ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні