Генерал розповів, чи можливий прорив кордону з Білорусі

0
Генерал розповів, чи можливий прорив кордону з Білорусі
Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж розповів, наскільки ймовірно, що Росія здійснить нову спробу піти на Київ чи відбудеться наступ із білоруської території.

Про це пише Главред.

Експерт вважає, що на даний момент немає перспектив російського наступу з білоруської території, адже там немає відповідної концентрації військ.

"У нас потужні укріплення уздовж кордону з Білоруссю, адже ми врахували ті помилки, яких припустилися 24 лютого 2022 року. Тепер там декілька ешелонів потужних ліній оборони, величезні мінні поля, подолати які неможливо. Ну і, зрозуміло, там тримають ситуацію під контролем підрозділи ЗСУ з вогневими системами, що будуть знищувати ворога у великих кількостях, навіть якщо 300 тисяч піде, вони будуть знищені і зупинені", - зазначив Маломуж.

Експерт впевнений, що Лукашенко вже не буде ризикувати і пропускати російські війська зі своєї території, а, тим більше, відправляти в наступ свої.

"Він розуміє, що виграти війну Путіну вже надзвичайно складно, ба більше, неможливо. Тому Лукашенко страхується, хоча ще підігрує Путіну, надаючи озброєння, техніку, боєприпаси, проводячи реабілітацію російських військових, ремонтуючи техніку та готуючи її до бойових дій, але не більше. Він розуміє, що, вступивши у війну, він створить майданчик для потужних ударів із боку України. Крім того, може бути спровоковане протистояння з країнами НАТО. А опинитися в оточенні Лукашенко точно не хоче", - пояснив Маломуж.

Він також наголосив, що Путін може використати Лукашенка тільки для бійні.

"Бацька розуміє, що він на закланні, тому навряд чи сприятиме наступальній операції росіян із території Білорусі, а, тим більше, навряд чи сам братиме в ній участь. Це для нього подібне до смерті не тільки в сенсі загрози повалення режиму, але й у сенсі військових загроз", - додав експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: коментувати можуть тільки зареєстровані (постмодерація)
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні