Як зупинити нежить за 5 хвилин

0
Як зупинити нежить за 5 хвилин
Якщо у вас нежить, ви хочете не тільки полегшення, ви хочете швидкого полегшення. І напевно ставили собі запитання, як зупинити його за 5 хвилин.

Експерти Womans world пояснили, що дратує ваш ніс, і розповіли про найкращі природні засоби, які можуть швидко придушити симптоми.

Як зупинити нежить за 5 хвилин
Щоб зупинити нежить, швидко спробуйте один із цих простих прийомів, який займе 5 хвилин або менше.

Промийте носові пазухи
Лікарі кажуть, що старовинний метод промивання носа шляхом заливання теплої стерильної солоної води в одну ніздрю та виливання з іншої — один із найкращих способів зупинити нежить за 5 хвилин. Зрошення сольовим розчином видаляє будь-які подразники — це досить швидке рішення, каже доктор Джанг. Видаливши подразники з носового проходу, ви швидко придушите симптоми.

Випийте зелений чай
Ви вже знаєте, що тепла чашка чаю дуже заспокоює, коли ви погано почуваєтеся. А якщо ви вирішите заварити чашку зеленого чаю, позбавитеся симптомів нежиті дуже швидко. Зелений чай дуже корисний, каже лікар Амофа. Антиоксиданти допомагають зменшити запалення. А кофеїн є судинозвужувальним засобом, який звужує артерії, які живлять слизову оболонку носа, говорить він. Ви не любите зелений чай? Кава або шоколад також можуть допомогти.

Надягніть маску
Якщо у вас є алергія на подразники довкілля, такі як пилок або трави, є простий спосіб зупинити нежить за 5 хвилин. Надягайте маску, коли перебуваєте на вулиці, каже лікарка Фокс. Той же тип хірургічної маски, яку лікарі використовують для захисту від хвороб, працює і для зупинки нежитю, викликаного частинками, що кружляють у повітрі.

Випийте води
Підраховано, що наш організм виробляє близько 1 літра слизу щодня. Більшу частину часу він непомітно стікає задньою частиною носа та горла. Але коли слиз загусає, він може почати витікати через ніс, а не звичайним шляхом. Випийте кілька додаткових склянок води. Це розріджує слиз і допомагає запобігти нежитю. Намагайтеся подвоїти кількість води, яку ви зазвичай п'єте, каже доктор Амофа. Тому, якщо ви зазвичай випиваєте п'ять склянок води щодня, намагайтеся випивати 10, щоб побороти нежить.

Спробуйте імбир
Дослідження показало, що щоденне приймання 500 мг екстракту імбиру, а також антигістамінного препарату допомагає полегшити симптоми алергічного риніту – запального стану носових ходів, спричиненого алергенами, що спричиняє чхання та нежить. Заслуга уцьому протизапальним сполукам, що містяться в імбирі, 6-гінгеролу і 6-шогаолу, які блокують вивільнення запальних молекул, що викликають симптоми.

Увімкніть зволожувач повітря
Вашому надчутливому носу подобається певна вологість повітря. Але якщо ви живете в холодному та сухому кліматі або використовуєте в приміщенні опалення, яке виснажує вологу, у вас може виникнути нежить. Простий спосіб зупинити нежить за 5 хвилин – ввімкнути зволожувач.

Рівень вологості близько 50% найкорисніший у разі нежитю, каже Фокс. Спробуйте розмістити його на тумбочці у спальні, на журнальному столику у вітальні чи у будь-якому місці будинку, де ви проводите найбільше часу.

Візьміть додаткову подушку
Якщо у вас нежить, через який вам важко заснути, додаткова подушка може допомогти вам відпочити. Додаткова висота може допомогти, переміщуючи рідину у горло, а не в ніс, каже лікарка Фокс.

Ліки від нежитю
Якщо натуральні засоби не принесли полегшення, на яке ви сподівалися, розгляньте можливість використання спреїв з аптек, які можуть допомогти.

Коли до лікаря
У більшості випадків нежить можна безпечно вилікувати вдома, і він мине сам собою. Але якщо нежить триває понад два тижні або ви просто погано почуваєтеся, вам слід звернутися до лікаря, щоб перевіритись на якесь захворювання або алергію.

Якщо у вас явний нежить тільки з одного боку, перевірте його, додає доктор Джанг. Це може бути витік спинномозкової рідини. Це коли у мембрані, що відокремлює мозок від носа, є невеликий отвір. Якщо не лікувати, бактерії можуть потрапити в мозок та викликати менінгіт. Це трапляється рідко, але про це потрібно знати, стверджує Джанг.

Цей контент не замінює професійну медичну консультацію чи діагностику. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем, перш ніж застосовувати будь-який план лікування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні