В Україні можуть скасувати строкову службу

0
В Україні можуть скасувати строкову службу
30 січня Кабінет міністрів України передав до Верховної Ради оновлену версію законопроекту про мобілізацію. У ньому, зокрема, пропонують скасувати строкову службу.

Про це йдеться у тексті законопроекту, опублікованому на сайті Верховної Ради, пише УНІАН.

Строкову службу пропонують замінити базовою військовою підготовкою.

Відомо, що така підготовка буде включена до програми установ вищої освіти всіх форм власності для чоловічої статі як окрема дисципліна з метою здобуття навичок та вмінь, необхідних для війни. Жінки також можуть проходити таку підготовку – на добровільних засадах.

Відповідно до законопроекту, на базову військову підготовку будуть направлятися чоловіки з 18 до 24 років. Рік проходження служби вони зможуть обирати самостійно, але лише до досягнення 24 років.

Водночас звільняються від проходження базової військової підготовки громадяни, які визнані за станом здоровʼя непридатними до військової служби, до набуття громадянства України пройшли військову службу в інших державах, уже проходили військову службу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні