У Луцьку чоловік подав у суд на ТЦК та СП і виграв справу

0
У Луцьку чоловік подав у суд на ТЦК та СП і виграв справу
Лучанин подав позов до суду проти Луцького районного центру комплектування та соціальної підтримки й виграв справу.

Про це йдеться у рішенні Луцького міськрайонного суду.

Із заявою до феміди позивач звернувся ще 16 листопада 2023 року. Він заявляє, що його незаконно оштрафували на 1 700 гривень і просить скасувати штраф.

«З матеріалів справи слідує, що постановою начальника Луцького РТЦК та СП від 26 жовтня 2023 року встановлено, що ОСОБА_1 допустив порушення правил військового обліку, а саме порушення правил військового обліку у воєнний час. Такі дії кваліфіковані, як адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 210 КУпАП, за яке накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1700,00 грн», – йдеться в рішенні.

Усе розпочалося в жовтні 2023 року, коли на території Горохівської ОТГ здійснювалося оповіщення військовозобов`язаних для уточнення облікових даних. Як зазначають у рішенні, позивач досяг 27 років, але не з'явився для уточнення даних. Тому його й оштрафували за це правопорушення.

Чоловік же звинувачення відкидає й просить скасувати штраф. Мовляв, його належно не повідомили, що проти нього відкрили провадження. Крім того, у матеріалах справи відсутні будь-які докази, що влада Горохівської громади належним чином повідомила чоловіка про необхідність явки в ТЦК. Бо ж, як додають у рішенні, на вимогу ТЦК виконавчі органи зобов'язані сповіщати призовників

Але суд підкреслив, що Луцький РТЦК не надав доказів про те, що чоловіку вручили повістку. Ба більше, він не є жителем Горохівської ОТГ, а є мешканцем Луцька, тому місцева влада Горохівської громади й не мала повідомляти його про необхідність явки в ТЦК.

«З наведеного слідує, що відповідачем не було надано суду будь-яких належних та допустимих доказів оповіщення позивача про його обов`язок прибути до терцентру на 13 жовтня 2023 року, що свідчить про відсутність в його діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 210 КУпАП, а тому позовні вимоги слід задовольнити повністю», – зазначили у рішенні.

Таким чином лучанин зміг виграти справу проти Луцького РТЦК та СП. З останнього суд вирішив стягнути судовий збір у розміні 536 гривень. Законної сили рішення набрало 19 січня 2024 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні