У селі невідомі розписали храм УПЦ МП символікою рф

0
У селі невідомі розписали храм УПЦ МП символікою рф
На Буковині невідомі зловмисники розписали храм Української православної церкви Московського патріархату рашистською символікою. Символами Z позначили двері, вікна і стіни церкви.

В поліції розповіли ZAXID.NET, що за фактом порушили кримінальне провадження за статтею про хуліганство.

Храм Різдва Пресвятої Богородиці в селі Чорногузи Вижницького району розмалювали в ніч з 25 на 26 березня. Про це повідомили в Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП. Зловмисники намалювали на дверях та стіні знаки, якими рашисти маркують свою військову техніку. У Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП акт вандалізму пов’язують з конфліктом, який стався кілька днів тому у сусідньому селі. Тоді місцевий священик від УПЦ МП відмовився відкрити двері церкви в селі Вижинка під час похорону військовослужбовця. Священослужителям ПЦУ довелося похоронну службу проводити на вулиці під храмом.

«Митрофорний протоієрей Антоній Федоращак є настоятелем двох парафій: парафії на честь святителя Николая села Виженка та парафії на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Чорногузи Вижницького благочиння УПЦ МП. В селі Вижинка відбулися збори територіальної громади за перехід до ПЦУ, хоча релігійна громада залишилася вірною УПЦ. Подібна ситуація зараз назріває у селі Чорногузи, де цієї ночі вандали осквернили храм», – повідомили в Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП.

В поліції Буковини повідомили ZAXID.NET, що за фактом осквернення храму в Чорногузах відкрили кримінальне провадження і проводять розслідування.

«Відомості внесені в ЄРДР за ч. 1 ст. 296 КК України, це хуліганство. Зараз проводиться досудове розслідування, правоохоронці опитують місцевих людей в селі і з’ясовують, хто міг бути причетний до розмальовування храму», – додала речниця поліції Буковини Кароліна Маришева.

Додамо, що після скандалу в селі Вижинка, місцеві жителі провели збори релігійної громади і постановили про перехід в Православну церкву України.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні