3 квітня - ікони Божої Матері «Нев'янучий Цвіт»: у чому вона допомагає

0
3 квітня - ікони Божої Матері «Нев'янучий Цвіт»: у чому вона допомагає
3 квітня за новим церковним календарем православні віряни згадують преподобного Микиту Сповідника, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері "Нев'янучий Цвіт".

Про це пише УНІАН.

Ікона "Нев'янучий Цвіт" або "Запашний Цвіт" - одна з найшанованіших святинь і один із найкрасивіших образів, що випромінює ніжність і радість. Він написаний приблизно в XVI-XVII столітті на Афоні, а оригінал ікони знаходиться в Греції на стіні в монастирі Преображення.

Про що говорять прикмети на 3 квітня
- якщо сьогодні дощ - весна буде пізньою і непогожою;
- сонячна погода - буде спекотне літо і гарний урожай;
- багато березового соку - літо буде дощове;
- грім гримить - погода незабаром зіпсується.

За народними прикметами в Микитин день прокидається водяний.

Що можна робити 3 квітня
Молитва до ікони "Нев'янучий Цвіт" дає сили і наставляє на праведний шлях, допомагає зберегти красу і молодість. Перед образом просять розради в горі, вирішення сімейних проблем. Дівчата моляться про щасливе заміжжя, жінки - захистити сім'ю від негараздів. Раніше ликом Пресвятої благословляли в день весілля молоду наречену. Хоч і вважається цей образ Пресвятої жіночим, молитися перед ним може кожен вірянин.

Триває Великий піст 2024, тим, хто постує, цього дня дозволяється гаряча їжа без олії.

За народними повір'ями цього дня слід пригостити водяного - хлібом, кашею, курячими тельбухами, можна йти на рибалку. Вважається, що якщо вмитися відстояною водою, а потім вилити її під молоде деревце, то додасться сил.

Що не можна робити 3 квітня
Серед заборон, що сьогодні не можна робити - сваритися, пліткувати, ображатися і ображати, сумувати і відмовляти в допомозі.У народі кажуть, що цього дня не варто шуміти на березі водойми.

3 квітня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Микита, Ксенія, Юлія, Марина, Альбіна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні