На заході України запровадили карантин: що сталося

1
На заході України запровадили карантин: що сталося
У селищі Скала-Подільська кіт покусав трьох людей. Спеціалісти ветеринарної медицини провели відбір патматеріалу для дослідження на сказ. Тернопільська регіональна державна лабораторія діагноз підтвердила.

Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби Тернопільщини.

"Відбулось засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії щодо запровадження карантинних обмежень та оголошення неблагополучним по сказу тварин селища Скала-Подільська із населеними пунктами загрозливої зони: Бурдяківці, Збриж, Іванків та Бережанка. Комісією затверджено План заходів з локалізації і ліквідації спалаху сказу тварин", – повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби.

Спеціалісти проведуть облік всіх наявних собак і котів у цих населених пунктах та вакцинують їх. Крім того, фахівці обстежать мисливські угіддя, щоб перевірити, чи немає там трупів бродячих собак, котів та інших диких звірів.

У Держпродспоживслужбі нагадують, що всіх домашніх улюбленців, починаючи з 3-місячного віку, потрібно щороку щеплювати від сказу. Вакцина є безкоштовною. Її можна отримати у державних лікарнях ветеринарної медицини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Привезіть того кота до Львова, нехай покусає Садового !!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні