10 травня - день пам'яті ікони Божої Матері: категоричні заборони на сьогодні

0
10 травня - день пам'яті ікони Божої Матері: категоричні заборони на сьогодні
10 травня православні віряни святкують Світлу п'ятницю великоднього тижня, а також день пам'яті ікони Божої Матері "Живоносне джерело". За новим церковним календарем цього дня згадують апостола Симона Зилота і шанують Києво-Братську ікону Божої Матері.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 10 травня
- дощ цього дня - літо теж буде дощове;
- увечері купчасті хмари зібралися - завтра чекай гарну погоду;
- птахи співають до світанку - до дощу.

Також помічають, якщо кріт нарив багато землі біля своєї нори, то теж піде дощ, а якщо сильно дзижчать бджоли - до сонячної і ясної погоди.

Що можна робити 10 травня
Апостол Симон вважається покровителем подружжя - святому моляться про благополуччя в сімейному житті, жінки просять уберегти чоловіків від небезпек у житті, також у святого просять зцілення від хвороб.

Києво-Братську ікону Божої Матері просять захистити від нападу ворогів, про захист Вітчизни, дарувати добро і любов. Вважається, що Богородиця перебуває до Бога ближче за всіх, тому до неї дуже часто звертаються з проханнями і за благословенням.

Перед іконою "Живоносне джерело" моляться про позбавлення від шкідливих звичок, зцілення фізичних і душевних недуг, просять підтримки.

Цього дня заведено освячувати воду, якою можна окроплювати городи - за народними повір'ями, це допоможе отримати багатий урожай. Потрібно примиритися з усіма - пробачити і попросити вибачення, зокрема й у тих, кого могли ненароком образити.

За народною традицією цього дня зяті мають піти на уклін до тестів і теж помиритися з ними. Дівчатам у Прощену п'ятницю потрібно вмитися крижаною водою - вважається, що це допомагає продовжити молодість.

Що не можна робити 10 травня
У Світлу п'ятницю забороняється лаятися, лихословити, засуджувати.

Не слід йти на цвинтар, а також забороняється полювання і риболовля. Краще не займатися важкою роботою.

10 травня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Онисим, Василь, Семен, Сидір, Таїсія.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні