На заході України солдат через необережність вбив полковника ЗСУ

0
На заході України солдат через необережність вбив полковника ЗСУ
Личаківський районний суд Львова засудив старшого солдата за вбивство з необережності. Військовий випадково вистрілив в живіт полковнику, від чого той згодом помер в госпіталі. Старшого солдата засудили до п’яти років позбавлення волі, проте звільнили від ув’язнення, йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у вівторок, 14 травня.

Про це пише lviv.media.

За матеріалами справи, нещасний випадок трапився у листопаді 2022 року. Військовослужбовці військової частини у Львові готувалися до навчальних стрільб і перевіряли зброю. Перебуваючи у кабінеті старший солдат взяв до рук пістолет моделі «ТТ» кал. 7,62х25мм, після чого, не перевіривши наявність в ньому набоїв, вистрілив.

“Обвинувачений підійшов до полковника похизуватись пістолетом і, повернувшись спиною, перезарядив пістолет, пролунав постріл... Куля влучила потерпілому в живіт… Обвинувачений підійшов одразу до полковника, був в шоковому стані. Згодом прибули медики та забрали потерпілого в шпиталь”, — йдеться у вироку. Попри зусилля медиків, військовий від отриманого поранення помер.

На судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою провину та розкаявся. Стверджував, що не знав, що пістолет був заряджений, оскільки зброю та набої до неї у частині завжди зберігали окремо. Це та інші обставини, встановлені досудовим розслідуванням, підтвердили також і свідки. Вони також додали, що між загиблим та обвинуваченим не було ніяких непорозумінь та конфліктів.

Личаківський районний суд Львова визнав солдата винним у необережному вбивстві полковника. Його засудили до п’яти років позбавлення волі, проте, через каяття та співпрацю зі слідством, звільнили від ув’язнення. Натомість військовий отримав три роки іспитового терміну. Даний вирок обвинувачений може оскаржити в апеляційному порядку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні