Військові ЗСУ розповіли про початок наступу рф у Харківській області

0
Військові ЗСУ розповіли про початок наступу рф у Харківській області
За останні кілька днів російські сили захопили низку українських сіл на сході, відкривши новий фронт у Харківській області.

Бійці ЗСУ розповіли Associated Press, як почався наступ росіян, пише УНІАН.

За словами одного з операторів безпілотників, у село Стрілеча біля кордону з легкістю увійшов підрозділ російської піхоти.

"Я бачив, що російська піхота просто увійшла в село. Їх було дуже багато", - сказав він.

ЗСУ на передовій знищують російську техніку за допомогою дронів, однак зараз Україна вступає у двомісячний період, який, як очікується, буде найважчим з початку війни, пише видання.

"Українські солдати відзначають, що ознаки наближення наступу були очевидні. Велике скупчення російських військ, зокрема нещодавно сформованих груп, біля кордону свідчило про швидкий наступ", - пише AP.

Водночас російська розвідка змогла використати головний недолік українських військ: брак особового складу. Коли настав час починати наступ, у Москві знали, що українські сили будуть розкидані, і їм доведеться ротувати підрозділи, які ведуть важкі бої в Донецькій і Луганській областях, пише видання.

Бійці ЗСУ також вказують, що російська розвідка може отримувати інформацію про ротації ЗСУ.

"У росіян є інформація. Не знаю як, але вона просочується, коли одна бригада йде, а інша входить. І в цей момент росіяни вриваються", - каже один із бійців.

Зазначається, що саме так російські війська захопили село Очеретине на Донеччині минулого місяця, скориставшись моментом між відходом однієї бригади та приходом іншої, коли лінія фронту найбільш слабка.

З урахуванням того, що на Білгородському напрямку зосереджено 50 000-70 000 військовослужбовців, яких недостатньо для захоплення Харківської області, українським командирам зрозуміло, що операція спрямована на відволікання їхніх сил з інших ділянок фронту, зазначає AP.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні