Полковник США дав прогноз щодо війни в Україні на 2024 рік

0
Полковник США дав прогноз щодо війни в Україні на 2024 рік
Полковник ВПС США у відставці Седрік Лейтон припускає, що наприкінці 2024 року на фронті в Україні може скластися тупикова ситуація, з якої вдасться вийти у 2025 році, якщо умови будуть на користь ЗСУ.

Свою думку з цього приводу він висловив в інтерв'ю LIGA.net.

Зокрема, його запитали, які найімовірніші сценарії для України до кінця 2024 року. За словами Лейтона, поки не надійде новий масовий приплив західної допомоги, висока ймовірність, що те, що зараз відбувається під час битви за Вовчанськ і відбувалося в боях за Авдіївку, станеться в інших місцях.

"Україна наполегливо працює над опором Росії. Це все питання часу. Якщо скоро прийде допомога Заходу, українські сили наберуть необхідну кількість солдатів і проведуть їхню підготовку, то країна зможе зупинити більшість, якщо не всі російські просування. По суті, побачимо безвихідь на передовій до кінця року. З нього можна вийти у 2025-му, якщо умови будуть на користь України", - сказав військовий.

Він також сказав, що сильні сторони України – здатність до інновацій, нетрадиційних військових зусиль, у тому, що ЗСУ ведуть оборонну війну та мають значні можливості тактичної розвідки.

"Слабкість - у тому, що західна допомога, на яку ви розраховуєте, надто повільно досягає фронту. Україна має вирватися з війни на виснаження. Її затягування означає, що ви воюєте на умовах Росії. Саме Україна має визначати умови цієї війни. Треба знову бути спритними, як 2022-го, у боях за Київ та Херсон", - зазначив Лейтон.

За його словами, якщо Україна зможе підвищити спритність своєї армії, покращити тактичні навички командирів та підрозділів, то буде реальні шанси повернути назад хоча б частину недавніх завоювань Росії.

Він наголосив, що метою України має бути збереження незалежності та створення умов для швидкого вступу до НАТО та ЄС: "Швидкі та рішучі кроки, які змусять росіян перейти до оборони, прискорять кінець війни".

Крім того, Лейтон прокоментував процес мобілізації: "Якби США опинилися в подібній ситуації, ми, швидше за все, відновили б масовий призов. Зараз служба в нашій армії добровільна, але у разі вторгнення чи подібної кризи ми почнемо мобілізацію і чоловіків, і жінок".

Він зазначив, що призовний вік у США був з 18 років - це традиційний вік, за якого люди розпочинали військову службу. Тому Лейтон здивований тим, що призовний вік в Україні був 27, а зараз - з 25 років. За його словами, враховуючи різницю між Україною та Росією, Києву важливо залучити стільки боєздатних та талановитих людей, скільки буде необхідно для успішного ведення війни.

Американського військового також запитали, чи можливий в Україні "корейський сценарій", який передбачає, зокрема, розміщення тут військових баз США, і чи можуть на це погодитися президент Джо Байден або кандидат у президенти країни Дональд Трамп:

"Сумнівно, що потенційний президент Трамп погодиться на військові бази США в Україні. Президент Байден, швидше за все, спочатку теж був би проти, але його можна переконати, якби він був упевнений у стратегічній користі цього кроку".

Він нагадав, що розміщення військ США у Південній Кореї та у Західній Німеччині запобігло вторгненню до них під час холодної війни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні