29 травня - ікони Богородиці «Споручниця грішних»: заборони на цей день

0
29 травня - ікони Богородиці «Споручниця грішних»: заборони на цей день
29 травня православні віряни відзначають Переполовення П'ятидесятниці. Також цього дня за новим церковним календарем згадують преподобну Феодосію Константинопольську та ікону Богородиці "Споручниця грішних".

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 29 травня
- павуків багато і павутини - встановиться гарна погода;
- стоїть спека і тиша - буде гроза або град;
- бджоли ховаються у вулики - до дощу;
- якщо цього дня яскраве сонце - вересень теж буде теплим.

У народному календарі 29 травня - свято Федосья Колосяниця. День прозвали так, бо в цей час починало колоситися жито.

Що не можна робити 29 травня
Сьогодні, як і в будь-який інший день, церква виступає проти лайки, сварок, образ, жадібності, заздрощів, пліток, зневіри.

Не слід цього дня шити, в'язати і займатися іншим рукоділлям. Народні прикмети не радять розпочинати сьогодні нові справи і вирушати в далеку дорогу - будуть невдалими.

Що можна робити 29 травня
Цього дня можна помолитися іконі Богоматері - у "Споручниці грішних" просять зцілення, особливо під час епідемій, захисту від недоброго, порятунку від розпачу. До святої Феодосії моляться за гарний урожай жита.

У свято Преполовіння П'ятидесятниці можна також піти до храму, де відбуваються служба і мале освячення води - хресним ходом ідуть до річки, озера або колодязя, щоб освятити воду і просять Господа "про напоєніє всіх, хто прагне спасіння, водами благочестя".

Освяченою водою в народі заведено окропляти домочадців, а також город і домашню худобу - щоб усе родило, використовують цю воду і для лікування різних недуг та обливань. За повір'ями, якщо на Преполовіння посадити цибулю, то вона виросте не дуже гіркою. Якщо цього дня допомогти нужденному, то добро повернеться подвійним благом.

29 травня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Олександра, Андрій, Іван, Лука, Марія, Федот, а також Олександр, Георгій, Єфрем, Касьян, Лаврентій, Федір, Модест, Муза.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні