Полковник ЗСУ розповів, чи можливий наступ з боку Білорусі

0
Полковник ЗСУ розповів, чи можливий наступ з боку Білорусі
Військовий експерт, колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов вважає, що найближчим часом у російської окупаційної армії не буде ресурсів для того, щоб здійснити атаку з боку Білорусі на прикордонні області України. Угруповання росіян на території Білорусі становить близько 1,5 тисячі осіб.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

Мережа інженерних фортифікацій, заміновані поля та відповідні підрозділи української армії надійно захищають Київську, Житомирську, Рівненську та Волинську області.

Водночас колишній спікер Генштабу ЗСУ вважає, що з боку росіян може бути реалізована будь-яка інформаційно-психологічна операція.

"Такі заяви можуть прозвучати і у виконанні Володимира Путіна та Олександра Лукашенка. Але чи варто нам побоюватися трансформації таких заяв у конкретні заходи? Очевидно, що ні. Угруповання росіян на території Білорусі становить близько 1,5 тисячі, і до тисячі найманців ПВК "Вагнер" працюють як інструктори", - сказав Селезньов.

Крім того, на думку Селезньова, Олександр Лукашенко не зацікавлений у тому, щоб його армія брала участь в атаці. Якщо з Білорусі буде здійснено наступ на Україну, ворог у відповідь отримає чимало саме з української території. До того ж Селезньов зазначив, що економіка Білорусі зав'язана на низку об'єктів, зокрема енергетичної інфраструктури, які розташовані безпосередньо біля кордону України.

"Я не впевнений, що Олександр Григорович є самогубцем і готовий піти на ризики такого рівня", - вважає ексспікер Генштабу.

Він не виключає певних провокацій та дій з боку ДРГ. Однак вони не будуть трансформовані в масштабні наступи, оскільки Лукашенко навряд чи наважиться піти на такі безперспективні та нераціональні дії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні