«Напрямок залишається загрозливим»: у ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

0
«Напрямок залишається загрозливим»: у ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю
Українські прикордонники не виключають розширення зони бойових дій на кордоні. Зокрема, на Харківщині, де наразі тривають бойові дії в районі Липців та Вовчанська.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко під час телемарафону, пише ТСН.

"Ми бачимо ті дії, які ворог продовжує вчиняти навпроти кордону з Україною. Ніколи не можна виключати, що він захоче або зможе перекинути або розширити зону бойових дій на інших напрямках. Зокрема, в межах Харківської області або навіть Сумської. Відкидати можливість розширення зони бойових дій на кордоні з країною-агресоркою не можна. Але на даний момент бойові дії тільки на двох напрямках - це населені пункти Липці та Вовчанськ", - наголосив він.

Демченко зауважив, що російські окупанти фактично щодня обстрілюють Сумську і Чернігівську області. Втім, протягом останнього часу росіяни зменшили кількість обстрілів - ніж кілька місяців тому.

"Ці дії не припиняються щоденно. Щоденно ворог б'є і більшість обстрілів припадає по населених пунктах - через що страждають люди, які живуть в прикордонні", - зазначив речник ДПСУ.

Тим часом щодо Білорусі, наголосив Демченко, то військові не бачать наявних сил у Росії на території сусідньої республіки. Втім, цей "напрямок залишається загрозливим".

"Зокрема, зважаючи - звідки заходили російські війська на початку повномасштабного вторгнення. Ми цьому напрямку також приділяємо важливу увагу і продовжуємо його укріплювати і по лінії кордону і в прикордонні безпосередньо", - констатував Андрій Демченко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні