На заході України голову ВЛК оштрафували на 850 тисяч гривень

0
На заході України голову ВЛК оштрафували на 850 тисяч гривень
На Івано-Франківщині винесли вирок голові Рожнятівської військово-лікарської комісії, який продав військовозобов'язаному довідку про тимчасову непридатність до військової служби за 1000 доларів.

Про це йдеться у вироку Рожнятівського районного суду, передає Еспресо.Захід.

Деталі справи
Так, згідно з матеріалами справи, заступник директора Рожнятівської багатопрофільної лікарні й за сумісництвом голова районної позаштатної постійно діючої військово-лікарської комісії 6 вересня 2023 року підписав військовозобов'язаному довідку про тимчасову непридатність до військової служби за станом здоров'я.

Крім того, як зазначається у вироку, голова Рожнятівської ВЛК також розповів чоловіку, як перетнути кордон.

"...сприяв незаконному переправленню через державний кордон України військовозобов`язаного шляхом надання останньому порад та відповідних засобів (документів), а саме 21.03.2023 запропонував (надав пораду) механізм виїзду за кордон шляхом отримання у районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки довідки військово-лікарської комісії про тимчасову непридатність до військової служби, за допомогою якої можливо перетнути державний кордон України, після чого забезпечив отримання чоловіком 15.09.2023 приблизно о 12 год. 00 хв. в приміщенні КНП "Рожнятівська багатопрофільна лікарня" Рожнятівської селищної ради (Івано-Франківська область, Калуський район, смт. Рожнятів, вул. Шкільна, 17) засобів для виїзду за межі України, а саме довідки військово-лікарської комісії №114/703 від 06.09.2023 щодо тимчасової непридатності до військової служби за станом здоров`я та тимчасового посвідчення військовозобов`язаного № НОМЕР_1 від 11.09.2023 із відповідною відміткою щодо тимчасової непридатності до військової служби, які надають можливість виїзду за межі України в умовах воєнного стану..", - йдеться у вироку.

Рішення суду
Голова Рожнятівської ВЛК визнав свою вину. Суд призначив йому штраф — 50 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 тисяч гривень.

Також його позбавили права обіймати посади, пов`язані із виконанням організаційно-розпорядчих функцій в закладах охорони здоров`я державної та комунальної форм власності, а також посади у складі штатних та позаштатних (постійних та тимчасово діючих) військово-лікарських комісій, на строк 2 роки без конфіскації майна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні