Військовий НГУ розповів, чому люди не хочуть йти у військо

0
Військовий НГУ розповів, чому люди не хочуть йти у військо
Наразі в Україні ще є охочі йти до війська, але чомусь дуже цього бояться. Проте людина може обрати шлях рекрутингу, де в неї буде можливість обрати місце служби та навіть посаду.

Про це розповів комбат бригади Національної гвардії "Буревій" Володимир Жданов в інтерв'ю LIGA.net.

"Рекрутинг має свої переваги. Якщо на критично важливій посаді у бойовому підрозділі опиняється людина, яка довго переховувалася від ТЦК або сиділа на небойових посадах, – вона навряд зможе себе ефективно проявити", - пояснив військовий.
Він також зазначив, якщо людина хоче оформитись у Нацгвардію за мобілізацією, вона має багато часу, поки прийдуть всі відповідні документи, може проводити певні робочі дні з підрозділом, аби дивитися, як він працює. І вже потім обрати посаду, коли на нього прийде наказ на призов у військову частину.

Водночас Жданов наголосив, що попри такі переваги рекрутинг не замінить повноцінну мобілізацію, адже це не дає армії потрібну кількість людей.

"Зараз кожна військова частина, яка прагне розвитку, вкладає дуже багато ресурсів у рекрутинг. Але людей це дає не так багато. Не тому, що зовсім немає охочих. Вони є. Але вони дуже вагаються. І через вплив соцмереж, де дуже багато безпідставної критики війська і командування, зокрема. Я, наприклад, по собі відчуваю, що не можу критикувати нікого вище командира батальйону. Та й командирів батальйонів – теж. Тому що у кожного – своя ситуація на його напрямку", - розповів комбат.

Він також наголосив на важливості психологічної готовності бійців у війську. І, якщо людина має сміливість сказати, що їй страшно і вона не хоче йти на те, чи інше завдання, для неї можна знайти іншу роботу та посаду.

"У мене була ситуація, коли хлопець прийшов до мене і чесно сказав: "Командире, я вибачаюсь, але дійсно не можу. Мені страшно". Питаю, чи всім він був забезпечений. Чи був із ними безпосередній командир. Чи є якісь проблемні питання. Все добре. Проблема лише в психологічній готовності. Я перевів його на посаду зв'язківця. Там теж людей не вистачає, і це – критично важливі позиції", - поділився військовослужбовець.

Однак, бувають й такі випадки, коли ж людина починає вигадувати історії, що її чимось не забезпечили, дають неправильні завдання або у неї не такий командир, тому нікуди йти не збирається. Тоді, за словами Жданова, такі люди починають шукати собі якісь варіанти в тилових підрозділах та підбирати якісь альтернативи. Але в таких сиутаціях альтернативу для них важко знайти.

"Дуже добре себе показує особовий склад, який прийшов за власним бажанням, з можливістю вибрати собі посаду і реалізувати себе", - зазначив військовий НГУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні