28 червня вшановують пам'ять ікони Божої Матері «Троєручиця»

0
28 червня вшановують пам'ять ікони Божої Матері «Троєручиця»
28 червня за новим церковним календарем православні віряни вшановують пам'ять чудотворної ікони Божої Матері "Троєручиця". У народі день отримав назву Кропив'яне заговіння.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 28 червня
- дощ іде зранку, а після нього веселка - до гарної погоди;
- вода в річці прибула - чекай негоду;
- зозуля перестала кувати - до ранньої зими.

їУ народному календарі 28 червня - Кропив'яне заговіння. Вважається, що цього дня кропива найцілющіша, а після втрачає свою силу і користь.

Що не можна робити 28 червня
Сьогодні, як і в інший день, церква виступає проти лайки і сварок, злості, пліток, наклепу, жадібності, заздрості, зневіри.

Народні прикмети дня забороняють давати і брати гроші в борг, лаятися - сварка затягнеться надовго, відмовляти в допомозі, а також грати весілля - шлюб буде неміцним.

Про що помолитися і що можна робити 28 червня
До ікони "Троєручиця" звертаються з молитвами зцілити хвороби рук, ніг і суглобів, вірять, що молитви до Богородиці біля цього образу допомагають відновити зір. Також просять у Пресвятої здоров'я для близьких, родинного благополуччя та захисту від ворогів. Чудотворний образ покровительствує людям, які займаються рукоділлям, іконописцям і художникам.

Цього дня за народною традицією заведено збирати кропиву - за старих часів з нею готували борщ, салати, пиріжки. Відвари з кропиви, приготовані 28 червня, можна використовувати як ліки. У народі приписують кропиві й інші властивості - вважається, що якщо покласти її на порозі дому або ж повісити над дверима і вікном, то рослина захистить від усього недоброго.

28 червня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Герман, Іван, Павло, Сергій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні