У Білорусі посилили прикриття кордону з Україною: у чому причина

0
У Білорусі посилили прикриття кордону з Україною: у чому причина
Білоруські прикордонники вживають заходів для додаткового прикриття державного кордону з Україною, мовляв, через знаходження на Житомирщині "Російського добровольчого корпусу".

Про це повідомляє прикордонний комітет Білорусі, пише Еспресо.

"Державний прикордонний комітет має відомості про знаходження в смузі відповідальності Житомирського прикордонного загону підрозділів так званого "Російського добровольчого корпусу". Зафіксовано рекогностування місцевості та активну розвідувальну діяльність, зокрема з виходом до державного кордону Республіки Білорусь", - йдеться у повідомленні.

За словами білоруських прикордонників, Україна нібито здійснює регулярні розвідувальні польоти БПЛА. Вони зазначають, що 26 червня у Гомельській області Білорусі прикордонний наряд припинив "порушення повітряного простору квадрокоптером, що рухався з української території вглиб Республіки Білорусь".

Крім того, зазначається, що на флеш-карті БПЛА начебто виявлено відеофайли, які свідчать, що дрон здійснював розвідку промислових об'єктів, а також прикордонної інфраструктури.

Також вони, мовляв, виявили "схованку" з 2 кілограмами пластичної вибухової речовини, виконавчими пристроями-вибуховими пристроями із запалами та детонаторами до них.

"Органами прикордонної служби у взаємодії з міністерством оборони здійснюється комплекс заходів щодо додаткового прикриття державного кордону, посилення контролю за повітряним простором і дотримання режиму на прикордонній території", - додають у прикордонному комітеті.

Також командир дивізіону РЗСО "Полонез" прокоментував виконання завдань підрозділом у рамках раптової перевірки військ Білорусі:

"Відповідно до складної обстановки, що склалася поблизу Державного кордону Республіки Білорусь, і поставленого завдання дивізіон вийшов до призначеного району з повним боєкомплектом, заступив на бойове чергування по призначених об'єктах. Готовий виконати завдання з нанесення ракетних ударів на дальність до 300 кілометрів протягом 20 хвилин", - прокоментував командир дивізіону РЗСО "Полонез".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні