4 липня - Андріїв день: що сьогодні не можна робити

0
4 липня - Андріїв день: що сьогодні не можна робити
4 липня за новим церковним календарем православні віряни згадують святителя Андрія, єпископа Критського. У народі - Андріїв день або Андрій Налива.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 4 липня
- небо в хмарах - встановиться гарна погода;
- гримить - скоро буде град, а залишок літа - з постійними негодами;
- листя на деревах почало жовтіти - до ранньої осені;
- багато ягід у лісі - до суворої зими.

У народному календарі 4 липня - свято Андріїв день або Андрій Налива. Прозвали його так тому, що до цього часу наливаються колосся вівса. Також цього дня чекають дощу - андріївський дощик обіцяє багатий урожай.

Що не можна робити 4 липня
4 липня, як і в інші дні, церква виступає проти лайки та сварок, злоби, наклепу, жадібності, зневіри. Не можна відмовляти в допомозі тому, хто просить про неї.

Народні прикмети не радять давати і брати гроші в борг - це до фінансових труднощів, а також планувати важливі справи на першу половину дня - можна зіткнутися з неприємностями.

Що можна робити 4 липня
До святого Андрія звертаються з молитвами про зцілення від німоти і прощення гріхів.

На Андрія слід готувати вівсяну кашу, а дівчатам, які мріють про заміжжя, за повір'ям, потрібно зварити і з'їсти вівсяний кисіль - весілля буде не за горами.

4 липня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Олександра, Олексій, Анастасія, Андрій, Арсеній, Василь, Георгій, Дмитро, Марія, Марк, Михайло, Микола, Тетяна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні