У Білорусі виникла паніка через Польщу: що сталося

0
У Білорусі виникла паніка через Польщу: що сталося
Польща зробила крок, який викликав величезне занепокоєння в Білорусі. Варшава має намір запровадити ретельний контроль на найбільшому залізничному прикордонному переході між Білоруссю і Польщею.

Про це пише УНІАН з посиланням на Dziennik Gazeta Prawna (DGP).

Зазначається, що кожен транспорт, який в’їжджає до Польщі, буде підлягати ретельному та детальному контролю, що значно сповільнить товаропотік і може виявити багато зловживань Ці заяви викликали сильне хвилювання в Мінську.

Водночас Китай також почав чинити окремий тиск на білоруський режим, оскільки запровадження прикордонного контролю сповільнить транзит вантажів з Далекого Сходу до Євросоюзу через КПП "Малашевиче". Видання вказує, що китайці вже двічі просили Олександра Лукашенка пояснити, що відбувається на польсько-білоруському кордоні.

За словами журналістів. польське рішення може вплинути не лише на легальні заробітки багатьох країн, а й на контрабанду, якою користуються служби Лукашенка.

Водночас Лукашенко провів дві закриті зустрічі та скликав із цього приводу засідання Радбезу, він навіть погрожує Польщі. Однак, на думку експертів, наступний крок Польщі може змусити його піти на поступки. Якщо Литва і Латвія приєднаються до цього, він усвідомлює економічні наслідки блокування поставок товарів з ЄС і до ЄС, підкреслив колишній посол Білорусі в Польщі Павел Латушка.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Instagram , щоб бути в курсі найважливіших подій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні