Чи будуть в ухилянтів забирати водійські посвідчення

0
Чи будуть в ухилянтів забирати водійські посвідчення
Якщо військовозобов'язаний ухиляється від призову, ТЦК та СП звертається до суду. В результаті на людину в судовому порядку можуть накласти тимчасове обмеження щодо керування авто.

Про покарання для ухилянтів розповів речника Полтавського обласного ТЦК СП майор Роман Істомін, пише 24 канал.

Згідно з новими правилами мобілізації та військового обліку, усі чоловіки віком від 18 до 60 років зобов'язані оновити свої військово-облікові дані до 16 липня.

Чи можуть позбавити водійського посвідчення
За порушення мобілізаційного процесу українців можуть оштрафувати. Також працівники ТЦК мають право звернутися до суду.

"У разі отримання письмової відповіді від поліції про неможливість здійснити адміністративне затримання та доставлення, начальник ТЦК надсилає такому громадянину у паперовій формі засобами поштового зв'язку рекомендованим листом вимогу про виконання обов'язків", – пояснив Істомін.

Якщо ж громадянин добровільно впродовж 10 календарних днів із дня вручення вимоги не виконав зазначеного обов'язку, ТЦК та СП звертається до суду.

"Стосовно тимчасового обмеження такого громадянина у праві керування транспортним засобом під час мобілізації на строк до виконання або відкликання такої вимоги. Далі вже буде судове рішення", – додав речник ТЦК.

Прокоментував обмеження також речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін. Він наголосив, що в законі йдеться саме про тимчасове обмеження керування транспортним засобом.

"У судовому порядку. Після оновлення даних обмеження скасовується", – підкреслив Лазуткін.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні