Коли росіяни можуть повторити масований удар по Україні

0
-5
Коли росіяни можуть повторити масований удар по Україні
Вранці 8 липня російська армія завдала масованого удару по Україні. Під удар потрапили Київ, Дніпро та Кривий Ріг. Станом на 19:30 відомо про 36 загиблих та 140 постраждалих. Завали продовжують розбирати, тому жертв може бути більше.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, пише ТСН.

Ракетний удар — початок нового етапу політичного тиску
За словами Олега Жданова, атака Росії по Україні 8 липня — це новий етап політичного протистояння, який вилився в такий масований удар.

“Кількість ракет вражає. Це новий етап політичного протистояння, який вилився в такий масований ракетний удар. Я не виключаю, що це може бути не останній удар саме по Києву, саме з такою великою кількістю ракет. Це фактично примушення до капітуляції. І цілі — майже жодного військового об'єкту. Дитяча лікарня, енергетичні об’єкти… Це продовження геноциду та примушення до капітуляції на умовах Росії. Путін фактично заявляє, що перемовин не буде. Є план, що він озвучив і те, що Орбан привозив до нас — що ми повинні його підписати. Я би оцінив це як початок нового етапу політичного тиску через такі масовані ракетні обстріли нашої країни”, — розповів військовий експерт.

Росія змінила тактику
За його словами, російська армія завдала удару зранку, а не вночі — як зазвичай, бо вночі обстріли сприймаються інакше цивільним населенням.

“Частина людей навіть не чує повітряну тривогу і не виходить з домівок. Вдень, дев'ята ранку, коли всі їдуть на роботу, коли всі прокинулися… Я бачив, що люди тікали, хто куди міг. Це найголовніше, чого хоче добитися Росія — посіяти паніку і страх серед населення, щоб населення почало вимагати мир за будь-яку ціну. Треба території — віддавайте території, але давайте мир. Треба ще щось — віддавайте”, — каже Олег Жданов.

Військовий експерт нагадав, що Росія може виробляти до 100 ракет різних типів на місяць.

“У них є ракети. І фактично на такі удари, на два удари точно за місяць вони можуть накопичувати. Це перше. І я ще нагадаю, що наш головний розвідник казав, що у них до 900 ракет є на сьогоднішній день наявності, теж різних типів”, — розповів він.

Чому не всі ракети вдалося збити
Олег Жданов зазначив, що під час ранкової атаки ракети зайшли в повітряний простір України з різних напрямків, а потім всі розвернулися і пішли на Київ.

“А ці ракети в повітрі вже ніхто не програмує. Їх програмують на землі. Значить, так було запрограмовано від самого початку. Щоб перевантажити систему ППО, щоб добитися максимального результату, в світлу пору доби, коли всі йдуть на роботу”, — каже військовий експерт.

За його словами, деякі російські ракети могли досягти своїх цілей через нестачу протиракет для систем протиповітряної оборони.

“Я би сюди додав, що, скоріше за все, причина в нестачі протиракет. Саме ракет для систем ППО. Останні тижні ми постійно говоримо, що нам треба ракети. І нам їх обіцяють, в черговому пакеті військово-технічної допомоги ці ракети є. Але я не впевнений, що вони зайшли і сьогодні перебувають на бойовому чергуванні”, — розповів Олег Жданов.

Коли ворог може повторити масований удар
Олег Жданов вважає, що Росія має змогу повторити масований ракетний удар по Україні за кілька днів.

“Я думаю, що два-три дні — не більше їм потрібно для підготовки до такого ж удару. Їм треба лише підготувати літаки і запрограмувати ракети. Іншої підготовки їм не потрібно. До речі, декілька діб назад з'явилося повідомлення, що вони переганяють літаки з одного аеродрому на інший. Зараз всі літаки зосереджені на одному аеродромі. Скоріше за все, це Енгельс, тому що там основна база. На цьому аеродромі, можна перезаряджати ці літаки і програмувати ракети. Буквально декілька діб потрібно для того, щоб оновити дані і закласти маршрути в ці ракети. І можемо отримати черговий масований удар”, — каже військовий експерт.

За його словами, у росіян вистачає ракет. Однак невідомо, у якому технічному стані перебувають літаки.

“Якщо вони зберуть літаки в Енгельсі, то, може, й більше ракет на літаки буде встановлено. Все буде залежати від того, наскільки технічно будуть готові самі літаки. Ракет у них вистачає. А літаки, щоб запустити ці ракети, точніше підняти у повітря і потім запустити, на сьогоднішній день, — це проблема”, — розповів Олег Жданов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні