«Наступ з півночі вже триває»: Буданов вразив українців гучною заявою

1
«Наступ з півночі вже триває»: Буданов вразив українців гучною заявою
Головний розвідник України Кирило Буданов вразив гучною заявою. У РНБО мають свою думку стосовно ймовірного наступу, а самопроголошений президент Білорусі взагалі вже віддав наказ своїй армії.

Про це пише ТСН.

Наступ з півночі
Загроза наступу російських військ на Україну з півночі є і вона абсолютно реальна. Тенденція – на загострення, тому ігнорувати проблему не можна. Про це в інтерв'ю виданню NV розповів керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов. Ба більше, він зауважив, що наступ з півночі вже триває, однак не уточнив, на Сумщині чи Чернігівщині, щоб "не провокувати паніку".

"Розумієте, це така для мене трохи анекдотична ситуація. Бо коли всі два роки кричали, що зараз із півночі буде атака, ми казали, що цього не буде. Нічого не було. У той момент, коли ми сказали, що зараз буде атака з півночі, всі одразу – а може, не буде? Буде! Вона вже триває", - сказав Буданов.

Буданов це сказав, за словами журналістів, "акцентовано й твердо", але не уточнив, йдеться про Сумський чи Чернігівський напрямок. Він додав, що проблеми є, і вони загострюються. Очільник розвідки переконаний, що катастрофи не буде, але ігнорувати їх не вийде.

"Якщо я почну відповідати на це запитання, ми з вами ще спровокуємо паніку. Скажімо так: проблеми є, вони мають тенденцію до загострення. Я вже казав комусь із західної преси: хороших новин у мене в цьому році багато не буде, на жаль", - наголосив Буданов.

Як бачимо, розмови про те, що Кремль планує великий наступ та хоче відкрити новий фронт на півночі, точаться періодично.

Думка РНБО
Примітно, що РНБО висловили свою думку щодо гучної заяви очільника ГУР. Керівник ЦПД РНБО Андрій Коваленко прокоментував нещодавню заяву Кирила Буданова щодо загрози наступу з півночі. Багато людей помилково ототожнюють загрозу з "півночі", про яку говорив керівник ГУР Кирило Буданов, з територією Білорусі. Однак це помилкове сприйняття. Про це Андрій Коваленко написав у своєму Тelegram.

Лукашенко боїться?
Своєю чергою, військовий експерт Олексій Гетьман в ефірі телемарафону оцінив, чи може режим Лукашенка відправити свої війська для нападу на Україну або знову надати свою територію, як плацдарм.

"Лукашенко перелякався. Там були китайсько-білоруські навчання щорічні, потім були розмови, що знову готується напад на Білорусь, від Лукашенка, потім концентрація певної кількості військ на кордоні з Україною", - каже експерт.

За його словами, є дуже чіткі пояснення, що у випадку нападу з боку Білорусі Україна згідно 51 статті статуту Організації об'єднаних націй може завдати удару по території ворога.

"Лукашенко чудово розуміє, що якщо ми завдамо удару по його армії, там армії в нього не залишиться. Тому розмови про те, що хочуть якось з півночі...Кирило Буданов дуже спокійно прокоментував, що цілком можливо, що для того, щоб розтягнути нашу лінію оборони, вони спробують розпочати якісь провокаційні, наступальні, локальні, будь-які дії на Сумщині, на Чернігівщині, на Київщині", - йдеться в повідомленні.

Водночас, аналітик пояснює, що з точки зору живої сили окупантів більше, тому їм вигідно розтягувати лінію фронту.

"Якщо вони будуть розтягуватися вздовж лінії фронту і ми будемо розтягуватися, то ми будемо тонкіше. Тому таке може бути", - вказано у повідомленні.

Проте Гетьман заспокоює: очікувати, що росіяни спробують захопити Чернігів, Київ, Суми, Харків не варто. Адже сили та засобів, які вони там концентрують, не вистачить чисельно захопити такі великі міста.

"Просунутись ближче намагання будуть, спровокувати, розтягнути, тому тут з Кирилом Будановим можна погодитись на 100%", - заявив він.

Що каже Лукашенко?
Примітно, що самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко в суботу, 13 липня, прибув на нараду у район неподалік від українського кордону і заявив, що наказує відвести білоруські війська. Про це повідомило білоруське державне агентство BELTA.

Лукашенко заявив, що напруженість на кордоні з Україною ліквідовано нібито після значної ескалації обстановки деякий час тому, на що білоруська сторона "змушена була реагувати".

У ході того ж заходу він зазначив, що планує обговорити "подальші кроки по Україні" з президентом РФ Володимиром Путіним, і наголосив на необхідності розпочати діалог, щоб запобігти ескалації у війні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Instagram , щоб бути в курсі найважливіших подій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скільки можна маніпулювати людьми? Краще поганий мир ніж добра війна.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні