Чого боїться Лукашенко

0
Чого боїться Лукашенко
Сценарій можливої участі білоруської армії у війні Росії проти України на сьогодні трохи вищий за нуль.

Про це заявив військовий аналітик, співробітник Служби безпеки України в період з 2004 по 2015 рік Іван Ступак, пише Главред.

"По-перше, армія Білорусі не готова до війни - у неї немає бойового досвіду. По-друге, вона технічно виснажена. Російська Федерація забрала у Білорусі пристойну кількість військової техніки, амуніції та боєприпасів, щоб воювати з Україною", - підкреслив він в інтерв'ю Главреду.

Експерт зазначає, що для диктатора Олександра Лукашенка цей сценарій буде невигідним.

"Лукашенко розуміє, що якщо він вступить у війну, виникне питання: а для чого, з якою метою? Щоб вторгнутися в Польщу і прорватися в Сувалкський коридор?", - говорить він.

Співрозмовник не виключає, що сценарій участі Білорусі у війні з Україною просуває начальник Генштабу РБ Павло Муравейко, а також державний секретар Радбезу Білорусі Олександр Вольфович, які є "великими драйверами російських інтересів серед білоруських силовиків".

"Утім, самому Лукашенку такий сценарій абсолютно не вигідний. Білоруський диктатор бачить ситуацію приблизно так: продавати страх і трясти реактивними системами залпового вогню Полонез ("майонез", як їх називають наші військові) - це круто. Але далі що? Для чого всі такі дії? Якщо буде війна, доведеться мобілізувати людей і роздати їм зброю. Але ж Лукашенко прекрасно розуміє, що в такому разі зброя потрапить до рук людей, які 2020 року мало не скинули його з престолу", - додав Ступак.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні